Med på vognen: Her er USA’s CO2-mål

0

USA lover at halvere CO2-udslip før 2030. Det siger landets præsident Joe Biden på det virtuelle klimatopmøde.

USA er hoppet med på bølgen om at forbedre sin målsætning om at mindske forbruget af CO2. Under det virtuelle klimatopmøde, der startede torsdag, lovede den amerikanske præsident Joe Biden nemlig, at landet skal halvere sin CO2-udslip før 2030.

Læs også: EU opjusterer mål for CO2-udledning markant

”USA venter ikke. Vi er klar til at handle. Overalt i landet. Jeg ser en chance for at skabe millioner af gode jobs,” løde det fra præsidenten, inden han opfordrede andre lande til at følge trop.

Læs også: Vildt løfte – Vil reducere CO2-udslip med 78 procent i 2035

Amerikanernes tidligere mål i Parisaftalen har været en nedskæring på mellem 26 og 28 procent inden 2025 sammenholdt med udslipsniveauet i 2005, og landets nye målsætning vil indebære dramatiske forandringer i energi- og transportsektorerne, deriblandt store stigninger i investeringer i vedvarende energikilder som vindmøller og solcelleanlæg samt store nedskæringer i udslip af olie og benzin.

(Visited 17 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her