Dansk erhvervshavn lukker – 100 millioner investeret i nyt projekt

0
Guldborgsund har valgt arkitekterne, der skal udvikle stort havneområde. Foto: Guldborgsund Kommune

Et af Skandinaviens førende arkitektfirmaer skal omdanne den nuværende erhvervshavn i Nykøbing Falster til en ny spændende bydel med boliger, hotel, restauranter og masser af aktiviteter for borgere og besøgene. Det skriver Guldborgsund Kommune i en pressemeddelelse.

Guldborgsund Kommune har afsat en investering på 100 millioner kroner over en 4 årig periode til at understøtte en realisering af planen. Når helhedsplanen foreligger, vil investorer blive inviteret til at medvirke til realisering af den store udvikling.

Blandt fem fremtrædende arkitektfirmaer har styregruppen for udviklingen af havnen i Nykøbing F. valgt firmaet C. F. Møller til at stå i spidsen for udarbejdelsen af helhedsplanen for havnen i Nykøbing Falster. Området skal over 10-15 år gå fra at være en erhvervshavn lukket for besøgene til et sted med aktiviteter, opholdssteder, kultur, boliger og restauranter, der som helhed tager udgangspunkt i egnens og byens særkender og identitet. Med ønsket om en udvikling af havneområdet følger en investering på 100 millioner kroner fra kommunens budget, og i forløbet vil interesserede investorer blive inviteret til dialog omkring mulighederne, og medvirke til at skyde investeringer ind i det store projekt.

”Det er en stor og vigtig investering for kommunen og for hele området, og vi har været i dialog med flere investorer, der er interesserede i det store projekt. Det vi skal i gang med nu skal ikke være en kopi af en anden havneby, men noget der er skræddersyet til netop os og vores sted. Det skal udvikle og styrke Nykøbing og hele vores område og være et sted, som vores borgere aktivt vil bruge. Udviklingen af havnen er ikke et selvstændigt projekt, men en del af noget større, hvor hele byen og området skal tænkes sammen. Jeg er sikker på, at flere investorer vil være en del af den udvikling,” siger borgmester John Brædder.

Læs også: Efter havnelukning – Sådan skal bylivet udvikles

Udviklingen af havnen er tilrettelagt så C. F. Møller udvikler og tegner helhedsplanen for det samlede havneområde, som herefter indarbejdes i kommuneplan mv. Dermed bliver der på et overordnet niveau sat rammer for hvordan forskellige elementer i den samlede realisering skal fordeles og placeres på det store areal. Ikke mindst skal der laves en løsning, der både skaber klimasikring og giver byens borgere og mange gæster adgang til at nyde godt af placeringen ved Guldborg Sund. Helhedsplanen kan også give ramme for det endelig udtryk eller materialer, for at skabe sammenhæng i den nye bydel. Derefter skal de enkelte projekter projekteres enkeltvis- efterhånden som delelementerne kan realiseres.

”Vi vil efter udarbejdelsen af helhedsplanen tage en kvalificeret dialog med potentielle investorer. Vi har allerede oplevet stor interesse for projektet, men har måtte vente til vi har en sammenhængende helhedsplan. Med en færdig helhedsplan bliver projektmulighederne mere konkrete, men lige nu er der fortsat rum for at de rigtig gode ideer kan indarbejdes,” siger programleder for udviklingen af havnen Anders V. Møller.

(Visited 358 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her