Fabrik ramt af corona: Over 100 arbejdere sendt hjem

0
Vestas Offshore vindmøller. Arkivfoto: Vestas

Vestas’ vindmøllefabrik i Ringkøbing kan ikke producere på fuld styrke, da en stor del af natholdet er smittet med corona. Det skriver TV Midtvest.

25 ansatte i vindmøllegiganten Vestas’ fabrik i Ringkøbing har siden den 13. april været smittet med corona-virus. Yderligere 80 arbejdere på natholdet er sendt hjem fra arbejde, da de er nære kontakter til de smittede. Det betyder, at der i alt er mere end 100 ud af natholdets 240 medarbejdere, der lige nu er ude af fabrikken på grund af smitteudbruddet.

Indtil videre forsøger Vestas at holde produktionen i gang efter bedste evne, men den lavere produktion end normalt koster allerede nu virksomheden dyrt.

”Vi mister produktionsoutput. Men vi holder skindet på næsen indtil videre. Vi har en lille buffer at køre på,” siger produktionsdirektør fra Vestas Tommy Rahbek Nielsen til TV Midtvest, som dog medgiver, at det er svært at indhente produktionen, når næsten et halvt skiftehold er hjemsendt.

Indtil før påske har Vestas gjort brug af systematiske lyntest på alle deres ansatte. På grund af lave smittetal stoppede virksomheden med at teste hver uge, men begyndte at teste alle igen, da de første smittetilfælde blev fundet 13. april.

Produktionsdirektøren mener ikke, at smitten kan være opstået på fabrikken, men afviser dog ikke, at en ansat, der har været smittet uden at vide det, kan have smittet andre.

(Visited 33 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her