Overraskende resultat fra Equinor i første kvartal

0
Foto: Even Kleppa / Øyvind Gravås, Woldcam AS / Equinor

Norges største virksomhed, olie- og energiselskabet Equinor, mere end fordoblede sit driftsresultat i første kvartal sammenlignet med samme periode sidste år. Det viser tal, som virksomheden har sendt til Oslo Børs torsdag formiddag.

Equinors justerede overskud var 5,5 milliarder dollar i første kvartal 2021 – I samme kvartal sidste år havde virksomheden et overskud på 2,1 milliarder dollar. Justeret driftsresultat er 2,66 milliarder dollar efter skat.

Det er primært højere gennemsnitspriser for olie og gas, der er årsag til, at Equinor øger sit driftsresultat, men tallene er langt bedre end forventet.

”Organisationen reagerede stærkt og har leveret solide præstationer under pandemien. Det placerer os godt for sikker drift, værdiskabelse og stærk pengestrøm i 2021 og derefter. Equinor vil være en førende virksomhed inden for det grønne skift, og i kvartalet styrkede vi vores position inden for havvind,” siger administrerende direktør Anders Opedal i en pressemeddelelse.

Dette er i øvrigt Equinors første fulde kvartal med Anders Opedal som administrerende direktør, efter han overtog jobbet fra Eldar Sætre den 2. november 2020.

(Visited 53 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her