Polar Seafood får påbud om rengøring af rejetrawler

0

Polar Seafood har fået et påbud om rengøring af 50.000 liter diesel olie, der fortsat ligger i vraget af rejetrawleren Polar Aassik 312 meter under havets overflade. Det skriver KNR.

Rejetrawleren Polar Aassik, der sank 18. marts i år og siden har forurenet havet i den sydlige del af Diskobugten i Grønland, indeholder stadig omkring 50.000 liter dieselolie. Derfor har det grønlandske selvstyre nu udstedt et påbud til skibets ejer Polar Seafood om at selskabet skal få ryddet op efter forliset hurtigst muligt.

Polar Aassik brød i brand 16. marts ud for Qasigiannguit, mens trawlet sad fast i havbunden samtidig med skibet var i fremdrift. Dagen efter rev skibet sig dog fri af havbunden og drev vestpå. Den 18. marts sank fartøjet, mens dieselolie efterfølgende bredte sig over fire kvadratkilometer på havoverfladen.

Grønland har ansvaret for bekæmpelse af olieforurening inden for de kystnære områder, og da det var her Polar Aassik sank, står Selvstyret med ansvaret for håndteringen af oprydningen. De gar dog fået hjælp fra Arktisk Kommando til at overvåge forureningen og tage prøver.

”Indtil videre har vi haft både og skibe i området, og vi vil som minimum fortsætte med at have fly for at kunne fotodække og overvåge området, og det fortsætter selvfølgelig, indtil vi er færdige med opgaven,” siger Dan B. Termansen, fungerende chef i Arktisk Kommando til KNR.

Departementet for miljø bekræfter, at man har udstedt påbuddet, men kan ikke udtale sig om hvorfor eller om, hvilke konsekvenser det får, hvis selskabet ikke lever op til opgaven.

(Visited 17 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her