I dag går Dronningen ombord på Dannebrog – Her er ruten

0
Kongeskibet Dannebrog. Foto Forsvaret

Efter et år uden sejlads på grund af coronarestriktionerne stævner Dronning Margrethe i år atter ud med Kongeskibet Dannebrog.

Når Hendes Majestæt Dronning Margrethe i dag klokken 12.00 officielt går ombord på Kongeskibet Dannebrog, bliver det indledningen til en sejlsæson, der fører Dronningen til Genforeningsfejring i Sønderjylland, på togt til Færøerne og Grønland og på sommertogt til kommunerne Thisted, Esbjerg og Fanø. Det var ikke muligt at gennemføre togter med Kongeskibet Dannebrog i 2020 på grund af covid-19-situationen.

Det første højdepunkt på årets sejlsæson bliver søndag den 13. juni, hvor Dronningen deltager i markeringen af 100-året for Genforeningen af Danmark og Sønderjylland. Sidste år blev Kongehusets planlagte genforeningsaktiviteter i juli måned aflyst. I år er det planen, at Dronningen deltager i den udskudte fejring med et program, der er inspireret af det arrangement, som fandt sted i 1920. Hans Kongelige Højhed Kronprinsen og Hans Kongelige Højhed Prins Christian vil også deltage i dele af markeringen.

Senere stævner Kongeskibet Dannebrog mod nord på et Rigsfællesskabstogt. Dronningens besøg på Færøerne finder efter planen sted i midten af juli, og undervejs vil Dronningen besøge byer og bygder på de nordatlantiske øer. Besøget i Grønland begynder i slutningen af juli og fortsætter ind i august. De endelige datoer for besøgene på Færøerne og i Grønland meldes ud snarest.

Sidst på sommeren besøger Dronningen Thisted den 30. august, Esbjerg den 31. august og Fanø den 1. september. Det er de enkelte kommuner, der er værter for besøgene, og på sommertogterne vil Dronningen blandt andet besøge en række virksomheder og kulturinstitutioner.

(Visited 262 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her