Kina med bagtanker skal hjælpe med bjærgning af ubåd

0
KRI Nanggala. Foto: Indonesisk militær

Det indonesiske militær har takket ja til et kinesisk tilbud om hjælp til at bjærge ubåden KRI Nanggala 402, der sank med 53 besætningsmedlemmer ombord. Det skriver Maritime Executive.

Ubåden KRI Nanggala 402 forsvandt under en øvelse den 21. april med 53 besætningsmedlemmer ombord. Siden dukkede flere vragdele op, og knap en uge efter dukkede fartøjet op på en radar, der viste ubåden i tre dele på mere end 800 meters dybde.

Nu har Indonesien så accepteret et tilbud fra Kina om hjælp til at hæve det sunkne fartøj – et tilbud, som det sydøstasiatiske land i weekenden takkede ja til. Derfor er tre kinesiske bjærgningsfartøjer nu på vej til Lombok-strædet, hvor ubåden ligger.

Læs også: Hjerteskærende video – Her synger søfolk farvel i ubåden

Kineserne ser dog ud til at have andre bagtanker end blot af ville være behjælpelige overfor de omkringliggende lande. Ifølge en udtalelse fra en kilde i det kinesiske forsvar kan ekspeditionen nemlig give landet en mulighed for “at studere den maritime militære geografi i området, hvor ubåden er gået ned, ligesom den kan udvide det internationale samarbejde og vores flådes indflydelse i forhold til bjærgning af ubåde,” lyder det i følge det statsstyrede kinesiske medie, Global Times.

(Visited 412 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her