Ny skandale: Nu er byggefirma fyret fra broprojekt

0
Foto: Vejdirektoratet

Byggefirmaet Tecnoscavi, der siden begyndelsen af 2020 har arbejdet på Storstrømsbroen, er blevet fyret for at have krævet en del af den udbetalte løn tilbagebetalt fra sine bygningsarbejdere. Det skriver Fagbladet 3F.

Det italienske byggefirma Tecnoscavi har arbejdet på byggeriet af den nye Storstrømsbro mellem Sjælland og Falster siden begyndelsen af 2020 og har primært rumænske bygningsarbejdere på lønningslisten. Nu er det dog kommet frem, at ledelsen i Tecnoscavi i en længere periode har krævet en del af den udbetalte løn tilbagebetalt fra bygningsarbejderne.

Ifølge næstformand i 3F Byggegruppen har virmaet haft en praksis, hvor de ansatte hver måned skulle møde op i en skurvogn og betale en stor del af deres løn tilbage i kontanter. På den måde har firmaet på overfladen haft styr på tingene, mens virkeligheden dog har været en helt anden.

Vejdirektoratet, der fungerer som statens bygherre på det offentlige milliardbyggeri, blev mandag orienteret om en mistanken, og det fik anlægsdirektør Erik Stoklund Larsen til at skride til handling.

”Jeg kørte med det samme ned på byggepladsen og ringede til vores hovedentreprenør og bad dem stille til et møde sammen med ledelsen i Tecnoscavi. Jeg meddelte dem, at den slags ikke skal finde sted på vores byggeplads, og at vi ikke kan leve med, at der er et system, hvor kontanter er i omløb, og hvor der er mistanke om returkommission. Derfor har hovedentreprenøren nu opsagt samarbejdet med Tecnoscavi,” siger Erik Stoklund Larsen til Fagbladet 3F.

Det er det italienske konsortium Storstrøm Bridge Joint Venture (SBJV), der er hovedentreprenør på opførelsen af den nye Storstrømsbro

Ifølge Fagbladet 3F har Tecnoscavi over for Vejdirektoratet erkendt, at de ansatte løbende har betalt penge tilbage til firmaet – dog som en tilbagebetaling af et lån.

(Visited 433 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her