Rønne Havn har fundet entreprenør til havneudvidelse

0
Arkivfoto: Rønne Havn A/S

Det bliver entreprenørselskabet MT Højgaard Danmark, som skal stå for udvidelsen af ydermolen i industrihavnen i Rønne med 450 meter. Det oplyser Rønne Havn A/S i en pressemeddelelse.

Rønne Havn A/S har indgået en kontrakt med entreprenørselskabet MT Højgaard Danmark om en udvidelse af ydermolen i industrihavnen i Rønne med 450 meter. MT Højgaard Danmark har vundet kontrakten på opgaven efter et EU-udbud af totalentreprisen med ret til forhandling.

Udvidelsen af Rønne Havn er anden etape af havnens masterplan, som skal forberede Rønne Havn A/S til de øgede krav, der stilles fra havnens kunder. Samtidig skal udvidelsen bidrage til at fremtidssikre erhvervshavnefunktionen på Bornholm. Med udbygningen får havnen i Rønne ekstra kajplads og areal til montering af store havmøller og samtidig vil den sydlige bølgebryder blive forlænget med 450 meter. Vanddybden i havnebassinet bliver 11 meter, som også er dybden i resten af erhvervshavnen.

”Vi er glade for, at vi nu kan fortsætte den næste etape af havneudvidelsen i forhold til vores masterplan. Udvidelsen giver os yderligere 450 meter solid ydermole, og vi har samtidig en option på at få bygget yderligere 300 meter tunglastskaj. Med den kommende udvidelse kan vi som havn fortsætte den vækst, vi oplever inden for offshore-vind på Bornholm. Vores ambition er at fastholde positionen som den mest attraktive havn i Østersøen for installation af havvind. Den konkurrenceposition bliver styrket markant med den kommende udbygning,” siger Thomas Bendtsen, administrerende direktør hos Rønne Havn A/S.

I de forskellige faser af udbygningen har MT Højgaard Danmark valgt at bruge en række lokale underleverandører. De første skidt i fremtidssikringen begynder i løbet af maj. Den nye del af molen og de 300 meter kaj forventes at stå færdigt i november 2022.

(Visited 58 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her