Bekræftet: 205 millioner til billigere færgebilletter

0
Feggesund. Foto: Mors Thy Færgefart

Med sit udspil til en sommer- og eksportpakke lægger regeringen op til at afsætte midler til billigere indenrigsrejser over sommeren. Det glæder Danske Rederier, siger de i en pressemeddelelse.

Med 205 millioner kroner vil regeringen igen i år give danskerne mulighed for at rejse billigere rundt i sommerlandet. Detaljerne skal nu forhandles på plads med Folketingets partier, og fra Danske Rederier kommer der forud for de forhandlinger et ønske om, at støtten til de billigere rejser bliver fleksibel:

”Det er en stor hjælp for øerne, at færgerne nu efter alt at dømme får mulighed for at tilbyde billigere billetter. Sidste år blev ø-færgerne fyldt helt op af glade sommergæster, som kunne sejle gratis med færgerne. I år er det vigtigt, at der bliver fleksibilitet i ordningen, så man lokalt kan beslutte, hvordan støtten skal bruges, så pengene får størst effekt,” siger Jacob K. Clasen, viceadm. direktør i Danske Rederier.

Læs også: Regeringen vil styrke eksporten med 575 millioner årligt

I øjeblikket sejler færgerne stadig med en række COVID-19 relaterede restriktioner og afstandskrav. Det betyder, at de ikke kan have så mange passagerer om bord som normalt. Derfor kan man frygte flaskehalse hos færgerne, når der kommer billigere billetter.

”Lige så positivt det er med støtte til billigere billetter, lige så vigtigt er det, at vi udfaser restriktioner og afstandskrav, så færgerne kan skrue op for kapaciteten. Halvfyldte færger er hverken godt for rederierne eller turismeerhvervene på øerne, så lad os få kapaciteten op,” siger Jacob K. Clasen.

Sidste års sommerpakke gjorde det gratis for gående og cyklister at rejse med indenrigsfærger i juli. Knap 1,1 millioner personer valgte at tage imod tilbuddet, og knap 162.000 (161.696) cykler blev medtaget på rejsen.

(Visited 44 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her