Se videoen: Lande i militær konfrontation over fiskekvoter

0

Franske fiskekuttere har blokeret havnen i St. Hellier på den britiske ø Jersey i protest over den nye Brexit-aftale. Storbritannien har svaret igen ved at sende to krigsskibe til øen, der selv har affyret løse skud henover blokaden. Det oplyser flere internationale medier.

Situationen i farvandet omkring den britiske ø Jerset i Den Engelske Kanal mellem Storbritannien og Frankrig er torsdag eskaleret. Først blokerede op mod 80 franske fiskekuttere om morgenen for al sejlads ind og ud af havnen i St. Hillier i det, de kalder en fredelig demonstration mod dårlige vilkår for franske fiskere efter Brexit.

Læs også: Fransk politiker om fiskeristrid – ”Vi er klar til krig”

Herefter affyrede Jerseys egen milits med løse skud henover blokaden af havnen, så senest har den britiske regering sendt to flådefartøjer til øen bevæbnet med maskingeværer, og senest har også Frankrig sendt militære skibe afsted mod øen, der ligger tæt på Normandiets kyst.

Hele tvisten består i vilkårene for de franske fiskere efter Storbritanniens farvel til EU. Franskmændene, der for manges vedkommende har fisket hele deres liv i Jerseys farvand, skal nu søge om fiskelicenser hos den britiske regering, som dog har kvitteret med langt dårligere vilkår – her i blandt langt mindre kvoter end før Brexit.

(Visited 3 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her