Libysk kystvagt skyder italiensk kaptajn

0
Arhivfoto: Unsplash.

Kaptajnen på en italiensk fiskerbåd blev torsdag såret, efter den libyske kystvagt åbnede ild mod fartøjet. Det siger de italienske myndigheder.

To italienske både fra Sicilien befandt sig omkring 30 sømil ud for den libyske kystby Misrata, da de blev antastet af en båd fra Libyens Kystvagt. Kystvagten affyrede advarselsskud, men ramte Giuseppe Giacalone, der er kaptajn på det ene af de to fartøjer.

Kaptajnen blev herefter overført til et italiensk flådeskib for behandling, inden han blev bragt til yderligere eftersyn på land.

Libyske styrker har ofte sammenstød med italienske skibe, selvom Italien ellers har et godt forhold til kystvagten. Libyen har dog for vane at gøre krav på en større del af Middelhavet end de 12 sømil fra kysten, der er standard.

(Visited 393 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her