Video: Dykkere jagter anker fra kendt dansk skib

0
Fregatten Jylland. Arkivfoto

De seneste dage har frivillige skibsfolk, museumsfolk og dykkere hjulpet hinanden med at finde Fregatten Jyllands andet anker, der har været sporløst forsvundet siden 1922.

Mens Fregatten Jyllands ene anker ligger sikkert ved molen i Juelsminde, så har skibets andet anker i 99 år været sporløst forsvundet. Men de seneste dage har frivillige skibsfolk, museumsfolk og dykkere hjulpet hinanden i jagten på den forsvundne skibskrog. Det skriver TV2 Østjylland.

Fredag formiddag foregik eftersøgningen i farvandet omkring Juelsminde, hvor et skib torsdag havde været på vandet for at undersøge havbunden. Undersøgelsen havde nemlig givet udslag, hvorfor dykkere altså blev sendt ned til havbunden fredag.

Trods en ihærdig eftersøgning, som du kan se i TV2 Østjyllands indslag fra dykningen her, så lykkedes det dog ikke anker-entusiasterne at finde frem til den forsvundne skat.

Det gamle flådeskib Fregatten Jylland mistede ankeret i 1922, da skibet var privatejet og lå for anker ud for Juelsminde. Det ene blev fundet få år efter, mens det andet altså snart har været forsvundet i 100 år.

(Visited 295 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her