MAN Energy Solutions nomineret til stor pris

0
Arkivfoto: MAN Energy Solutions

MAN Energy Solutions i Frederikshavn er nomineret til Forandringsprisen af 2030-Panelet.

Det er Verdensmålsudvalget i Frederikshavn Kommune, som har indstillet MAN Energy Solutions til Forandringsprisen, hvor de er oppe imod to andre nominerede. Forandringsprisen gives for den mest nytænkende og effektfulde idé eller opfindelse, der samtidig har det største systemforandrende potentiale.

MAN Energy Solutions har introduceret en ny måde at mobilisere og involvere lokalbefolkningen – fra skoleelever til seniorer – i udbredelsen af vild natur. Virksomheden udlagde i 2019 et erhvervsareal på 22.000 kvadratmeter på Hjørringvej til vild natur, der skal øge biodiversitet, sundhed og trivsel, leg og læring gennem partnerskaber.

Alle er velkomne til at bruge det grønne åndehul, hvor børnehavebørn og pædagoger ses på picnic side om side med ansatte, der holder afdelingsmøde med whiteboard og tusch. Området er for områdets skoler et populært læringsrum, når der står biodiversitet på skoleskemaet, og samarbejdet om at udvikle området spreder sig som ringe i vandet.

Seneste skud på stammen er en æblehave, hvor folk kan sætte sig ned på en bænk og nyde synet af træerne, når de blomstrer, og smage på æblerne, når de er modne.

Thomas Leander, Site Manager i Frederikshavn, optræder i en præsentationsvideo til brug for afstemningen om Verdensmålsprisen. I videoen fortæller han om MAN’s moderne produktion i 2021, hvor fokus er på effektivitet, bæredygtighed og kollegernes sikkerhed. det handler om, hvor virksomheden omstiller FN’s verdensmål til handling.

”Det her er historien om en virksomhed, der er gået fra sort motorproduktion til en virksomhed med fokus på bæredygtighed og biodiversitet,” indleder Thomas Leander sin videopræsentation med.

Verdensmålsprisen, der er inddelt i de tre kategorier Inkluderingsprisen, Forandringsprisen og Ildsjæleprisen, bliver uddelt for tredje gang i 2021 til en person, virksomhed eller organisation, der har gjort et helt særlig indsats for Verdensmålene i Danmark.

Vinderen afsløres og får prisen overrakt på Verdensmålenes Plads på Folkemødet på Bornholm lørdag 19. juni klokken 19.00.

(Visited 92 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her