Dansk salg af vindmøllepark til Norge er afsluttet

0
Borssele 1 og 2. Foto Ørsted

Ørsted har afsluttet frasalget af 50 procent af havvindmølleparken Borssele 1 & 2 i Holland til Norges Bank Investment Management 

I forlængelse af meddelelsen udsendt den 7. april 2021 har den danske vindgigant Ørsted afsluttet frasalget af 50 procent af havvindmølleparken Borssele 1 & 2 i Holland til Norges Bank Investment Management. 

Den samlede værdi af transaktionen er cirka 1,375 milliarder euro (cirka 10,2 milliarder kroner). Som en del af aftalen vil Ørsted fortsætte med at levere langsigtede drifts- og vedligeholdelses-ydelser (O&M) fra sin O&M-base i Vlissingen i Holland. Derudover får NBIM leveret netbalanceringsydelser af Ørsted samt en langsigtet afsætningskanal for den vedvarende elektricitet, der genereres af Borssele 1 & 2. 

“Som en af verdens største institutionelle investorer gør Norges Bank Investment Management en forskel ved at foretage bæredygtige investeringer. Vi er glade for at kunne byde NBIM velkommen som partner på Borssele 1 & 2, som er et skelsættende projekt for Hollands omstilling til vedvarende energi, og vi er glade for at støtte NBIM i deres strategi om at investere i aktiver inden for vedvarende energiinfrastruktur,” sagde kommerciel direktør og viceadministrerende direktør i Ørsted, Martin Neubert, da frasalget blev offentliggjort. 

“Vi er meget glade for at samarbejde om Borssele 1 & 2 med Ørsted, der er markedsleder inden for havvind. Vi er glade for at have foretaget vores første investering i unoteret, vedvarende energiinfrastruktur, og vi ser frem til at arbejde sammen med Ørsted om at levere grøn energi til hollandske husstande,” lød det fra Mie Holstad, Chief Real Assets Officer hos Norges Bank Investment Management ved samme lejlighed. 

Aftalen markerer NBIM’s første investering i unoteret, vedvarende energiinfrastruktur. 

(Visited 213 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her