Vild video: Flyvende svensk båd skal redde Venedig

0
Screenshot: YouTube / Inquirer.net

Bølgerosion truer den historiske by Venedig i Italien, men nu skal en ny type svensk båd hjælpe med at redde staden.

Bølgerosion eller “moto ondoso” har længe været en trussel mod grundlaget for Venedigs historiske bygninger i årtier, men nu mener det svenske selskab Candela, at de har fundet en løsning.

Candela C-7 arbejder nemlig netop nu på et nyt computerstyret fartøj, der sejler på hydrofoils. Det løfter skroget helt op af vandet og efterlader et kølvand, der er mindre end 5 cm højt – Det svarer til erosionen fra en robåd.

“Båden har fem sensorer, der læser vandet og taler til computersystemet i båden, og computersystemet beder folierne om at bevæge sig. De bevæger sig 100 gange i sekundet, frem og tilbage og diagonalt for at holde båden stabil, så når du er oppe, flyver den til cirka 15 knob,” siger Maria Rohman fra Candela.

Se videoen af den flyvende båd her

(Visited 487 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her