Ny tilbud fra Ever Given-ejere til Suez

0
Foto: Suez Canal Authority

Ejerne af containerskibet Ever Given, der spærrede Suez-kanalen i marts, har fremsat et nyt tilbud i konflikten om erstatningskrav.

Den japanske ejer af containerskibet Ever Given Shoei Kisen, der spærrede Suez-kanalen i marts, har fremsat et nyt tilbud i konflikten om erstatningskravet med myndighederne i den egyptiske kanal. Det oplyste en advokat for myndigheden søndag. Her blev en domstolsafgørelse i sagen desuden udsat i to uger.

Suez Canal Authority, der er kanalens øverste myndighed krævede i første omgang 916 millioner dollar i kompensation til dækning af blandt andet bjærgningsindsatsen og tabte indtægter, men har senere sænket erstatningskravet til 550 millioner kroner. Shoei Kisen har derimod tidligere tilbudt maksimalt 150 millioner dollar.

Men den seneste uge har de to stridende parter altså atter været ved forhandlingsbordet, og søndag blev det altså offentliggjort, at Ever Givens japanske ejer nu har rykket sig yderligere i erstatningskravet. Det nye beløb og hvad der eventuelt måtte være inkluderet i tilbuddet er endnu ikke meldt ud.

Det 400 meter lange containerskib er fortsat tilbageholdt i Great Bitter Lake. Her har det ligget siden det lykkedes at slippe fri at grundstødningen den 29. marts.

Retten har oplyst, at sagen nu er udsat til 4. juli for at muliggøre en “venlig løsning” mellem parterne.

(Visited 586 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her