Stort dansk værft adopterer 31 børn

0
Hirtshals Yard, Skolecenter Hirtshals og Ungegarantien har b. Foto: MARLOG

Hirtshals Yard adopterer 31 elever fra Hirtshals Skole, som får mulighed for hands-on erfaring og indblik i branchens job- og uddannelsesmuligheder.

Værftet har netop indledt samarbejde med Hirtshals Skole, hvor 31 elever fra første klassetrin adopteres af værftet. Adoptionen strækker sig frem til niende klasse, hvor eleverne får mulighed for at kigge ind og se de mange spændende job- og uddannelsesmuligheder, der findes indenfor porten.

Samarbejdet omfatter desuden at undervisningsfag fra skolen inddrages i besøgene. På den lange bane kommer eleverne dermed til at se koblingen mellem den teori, de lærer i skolen i forhold til, hvordan faget bruget i praksis.

Hirtshals Yard er del af Den Maritime Lærlingeordning, der huses af Marlog. Ordningen omfatter 11 øvrige virksomheder, hvoraf tre kører tilsvarende adoptionsprojekter. Succeshistorierne herfra gjorde, at Hirtshals Yards direktør Peter Rishøj Jørgensen hurtigt sagde ja til adoption, da karrierevejledningslærer Jørgen Jensen fra Skolecenter Hirtshals og maritim lærlingekoordinator Anette H. Sørensen ved Marlog spurgte, om værftet havde lyst til at blive adoptionsvirksomhed.

I tråd med Hjørring Kommunes Ungegaranti, hvor den enkelte unge opnår en drøm om ”det gode liv”, er samarbejdet mellem virksomhed og elever med til at understøtte viden om job og uddannelse. Eleven skal tættere på praksis og gennem hele sit skoleforløb blive klogere på drømme, kompetencer og muligheder.

”Med adoptionsprojektet ønsker vi at vise eleverne de mange forskelligartede job, vi har på værftet. Hen over de næste mange år vil eleverne møde vores faglærte og administrative medarbejdere. Vi vil have fokus på de forskellige kompetencer, det enkelte job kræver, og på den måde er projektet i tråd med Ungegarantien, og vi glæder os til at være med til at følge den rejse, som den enkelte elev skal på i forhold til at følge drømmen om et godt liv,” fortæller Peter Rishøj Jørgensen, direktør Hirtshals Yard.

Udstyret med sikkerhedshjelme og refleksveste startede elevernes første besøg på værftet med en rundtur i værkstederne og dokken og spørgelysten var stor. Flokken var flankeret af Mai-Britt Beith, formand for Børne-, fritids- og undervisningsudvalget og distriktsskoleleder Rasmus Vørs Carlsen, der interesseret var mødt op for at se, hvad adoptionskonceptet er for en størrelse.

”At skolefag på mange måder kan trækkes ud af klasselokalet, så vi i dag. Da eleverne fik til opgave først at skulle sortere møtrikker og bolte ud fra form og størrelse, som efterfølgende skulle optælles og pakkes i 50 styks poser, fik vi bragt både geometri og matematik i spil på en levende og hands-on måde,” siger Anette H. Sørensen.

(Visited 263 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her