Verdensmål skal være vækstgenerator i den maritime industri

0
Jenny Braat. Foto: Danske Maritime

Hvordan kan FN’s 17 verdensmål gøre en forskel på bundlinjen? Det kommer ni maritime virksomheder til at arbejde fokuseret med de næste syv måneder.

På verdensplan står den maritime industri over for nogle store bæredygtighedsudfordringer, hvor nye grønne løsninger er afgørende. Den maritime industri i Danmark er kendt for at være meget innovativ og blandt de dygtigste i verden til grøn omstilling af skibsfarten, og et stigende antal arbejder målrettet med bæredygtighed også i bredere forstand.

Ni maritime virksomheder, inklusiv Danske Maritime selv, skal i den Maritime SDG Accelerator arbejde med at udvikle forretningsløsninger, der både bidrager til en mere bæredygtig udvikling og også stiller virksomhederne stærkere i markedet.

Programmet er initieret af Danske Maritime og FN’s Udviklingsprogram (UNDP) med støtte fra Den Danske Maritime Fond og bliver implementeret i samarbejde med leverandøren Rainmaking Innovation, der har bred erfaring med innovation og forretningsudvikling fra den maritime industri.

”At få verdensmålene bevidst og strategisk forankret i virksomhederne kan bidrage til at styrke konkurrenceevnen, hvilket er utrolig vigtigt netop nu. Den danske maritime industri er et af de mest globaliserede erhverv, og griber man dette professionelt an, får vi dokumenteret, at den bæredygtige dagsorden kan anvendes til innovation og vækst. Bæredygtighed er – heldigvis – blevet et globalt konkurrenceparameter, hvor vi for alvor har noget på hylden i Danmark, og samtidig kan tydelighed i denne sammenhæng også bidrage til at gøre den enkelte virksomhed mere attraktiv for investorer, samarbejdspartnere og medarbejdere, der ønsker at gøre en bæredygtig forskel,” siger administrerende direktør hos Danske Maritime, Jenny Braat.

Et centralt element i programmet er, at de gode erfaringer efterfølgende bliver delt med resten af den maritime industri med henblik på at styrke konkurrenceevnen i branchen som helhed. Samtidig har den Maritime SDG Accelerator til formål at motivere og inspirere andre maritime virksomheder til at bruge deres evner til udvikling og innovation, så de kan udvikle nye og flere løsninger på de udfordringer, som de 17 verdensmål og 169 delmål er en formulering af.

(Visited 22 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her