Forskningsyacht til 500 millioner bliver flere år forsinket

0
Den forsinkede forskningsyacht, Rev Ocean. Foto: Rev Ocean Foundation

Lanceringen af den nye norske forskningsyacht Rev Ocean, der har kostet omkring 500 millioner dollar, er blevet ramt af alvorlige forsinkelser.

Den norske forskningsyacht Rev Ocean, til en pris på omkring 500 millioner dollar, er blevet ramt af alvorlige forsinkelser og bliver ikke færdig til levering i 2021. Faktisk er det mere sandsynligt, at leveringen bliver mellem 2024 og 2026. Det bekræfter projektleder Nina Jensen til mediet Dagens Næringsliv.

”Jeg og resten af holdet er ekstremt frustrerede, irriterede, deprimerede – faktisk hele det følelsesmæssige register – fordi vi er utålmodige efter at komme ud på havet,” siger Nina Jensen blandt andet til mediet.

Rev Ocean er den største yacht under opførelse i verden og skal være flagskibet for Rev Ocean Foundation, der har bestilt fartøjet. Ocean Revs primære formål vil være at hjælpe med undersøgelser i havet relateret til blandt andet plastikforurening, klimaændringer og overfiskeri.

Skibets skrog blev bygget ved Vards værft i Rumænien, hvorefter det blev trukket til et værft i Norge. Her blev byggeriet imidlertid ramt af tekniske udfordringer, hvorfor leveringen nu altså er udsat.

(Visited 325 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her