Efter frifindelse af 28 russiske søfolk – Her er næste skridt

1
Arkivfoto: Stefan Holmager Larsen

Statsadvokaten har valgt at anke sagen om 28 russiske søfolk, der blev frifundet for at arbejde på Femern-forbindelsen uden gyldig arbejdstilladelse.

Retssagen mod 28 russiske søfolk, der er anklaget for at have arbejdet på Femern-forbindelsen uden gyldig arbejdstilladelse, fortsætter i landsretten. Det står klart, efter Statsadvokaten har valgt at anke sagen.

De 28 russiske søfolk havde i flere måneder arbejdet på byggeriet, men under en storstilet razzia den 9. marts i år blev de først anholdt og senere udvist af Danmark med eskorte fra den danske flåde. Men det mente Retten i Nykøbing Falster var forkert, hvorfor russerne for to uger siden endte med en frifindelse.

Læs også: Udvist for manglende arbejdstilladelse – Nu er søfolk frifundet

Det store spørgsmål under retsmødet var, om der var tale om fast eller midlertidigt ophold.

“Det handler om, om der er krav til arbejdstilladelse i loven – ja eller nej. Vi mener, at der er tale om arbejde ombord på russiske skibe, og der gælder særlige regler for udenlandske skibe. Vi mener ikke, at der er grundlag for at kræve de her danske arbejdstilladelser for arbejde ombord på udenlandske skibe. Som jeg læser dommen, er det på det grundlag, retten frifinder dem,” sagde forsvarsadvokat Karina Ekdahl efter frifindelsen til TV2 Øst.

Ingen af de russiske søfolk var mødt op i retten, da de er alle udvist af landet.

(Visited 247 times, 1 visits today)

1 KOMMENTAR

  1. Underminering af den danske model og EU-lovgivning, når russere kan arbejde på Femern forbindelsen uden arbejdstilladelse og efter dansk overenskomst.

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her