oktober 1, 2022 07:02

Så stor betydning har opgradering af infrastrukturen

Foto: Aarhus Havn
Foto: Aarhus Havn

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Foto Twitter
Voldsomme billeder: Tanker kollideret med Maersk-chartret containerskib
Arkivfoto TotalEnergies
Uautoriserede droner set ved dansk gasfelt i Nordsøen
Express 5
Smuk video: Kom helt tæt på Danmarks nye hurtigfærge
791EABFF-6218-450C-8161-FF40D68CBBB8
Fyringsrunde - Vindmøllegigant skærer 800 stillinger i Danmark
På trods af den udfordrende situation fortsatte DanPilot med at levere sikkerhed i danske farvande og havne i 2020
Forhandlinger afsluttet - Afstemning om lodsoverenskomst på vej

Vækstmulighederne for Aarhus Havn er skudt i vejret med en ny Marselistunnel og et udvidet vejnet. Sådan lyder det med glæde fra Aarhus Havn.

I mere end to årtier har der været fokus på behovet for en Marselistunnel i Aarhus, og i langt den største del af perioden har man tænkt tunnelen som et kommunalt projekt. Nu har staten valgt at finansiere størstedelen af den samlede anlægssum, mens Aarhus Havn og Aarhus Kommune finansierer en mindre del.

”Det er en markant anerkendelse af, at Aarhus Havn er hele Danmarks havn og Danmarks internationale havn. Med den beslutning har det politiske Danmark sikret Aarhus Havns vækstmuligheder og dermed vores placering på fremtidens Danmarkskort. Vi er meget glade for den beslutning,” siger Aarhus Havns CEO Thomas Haber Borch.

Selvom beslutningen nu er taget, kommer der til at gå en del år før den første lastbil kommer til at køre igennem tunnelen, som skal forbinde E45 og Aarhus havn. Staten forventer at projektet igangsættes i 2025, og inden da skal der gennemføres miljøkonsekvensvurdering og udbud. Selv anlægsperioden vil tage ca. 5 år og tunnelen vil således stå færdig ca. 2030.

”I anlægsperioden er det helt afgørende, at vores kunder sikres fremkommelighed, således at de let og smidigt kan komme til og fra havnen, mens byggeriet står på. Derfor vil jeg appellere til, at der politisk bliver taget hånd om den problematik så hurtigt som muligt – og meget gerne i samarbejde med transporterhvervet,” siger Thomas Haber Borch.

Beslutningen om at bygge Marselistunnellen er en del af et større infrastrukturforlig, der også betyder en udvidelse af E45 til 6 spor på strækningen fra Aarhus S til Aarhus N og på strækningen mellem Vejle og Skanderborg S.

”Vi har kunder, der i spidsbelastningsperioder holder i kø på E45 for at komme frem til Aarhus Havn. Derfor er motorvejsudvidelsen endnu en rigtig god nyhed for hele Produktionsdanmark og for transporterhvervet, når dansk eksport skal ad motorvejen via havnen og videre ad søvejen ud i hele verden,” fastslår Thomas Haber Borch

De tre bidragsydere til den kommende Marselistunnel mødtes umiddelbart efter forliget om Marselistunnellen, der har en anlægssum på 2,7 mia. kroner. Finansminister Nicolai Wammen lagde turen forbi Aarhus Havn og her drøftede han det brede politiske forlig, der har skabt fundamentet for tunnelbyggeriet, med borgmester og formand for Aarhus Havn Jacob Bundsgaard og Aarhus Havns CEO Thomas Haber Borch. Aftalen betyder, at Aarhus Kommune og Aarhus Havn tilsammen skal bidrage med 600 mio. kr., mens staten finansierer resten.

Også miljømæssigt er der store gevinster ved Marselistunnellen. Dels vil færre kødannelser og en mere flydende trafik betyde mindre udledning af CO2 på Marselis Boulevard, der også vil blive fredeliggjort til gavn for beboerne langs vejen og for gående, cyklister og persontrafikken. Dels vil tunnelen bidrage til at flytte mere gods fra landevej til søtransport, hvilket både er mere klimavenligt, men også giver bedre plads på vejene.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Twitter
Voldsomme billeder: Tanker kollideret med Maersk-chartret containerskib
Gaslækagen ved Nord Stream 2 set fra Forsvarets F-16 afvisningsberedskab på Bornholm
Se dem her: Forsvaret frigiver videoer af gaslækagerne
Tyra II ombord på GPO Emerald
Smukke billeder: Ny procesplatform på vej mod Tyra-feltet
Express 5
Flotte fotos: Austal søsætter stor hurtigfærge til Danmark
Foto- Absalon : Forsvaret 1
Reaktioner på gaslækager: Nu sender Forsvaret fregat til området

Relaterede artikler