Oceana-rapport: For høj fartøjshastighed bringer hvaler i fare

0
Photo by NOAA

Fartøjer, der overstiger hastighedsgrænser bringer hvaler i fare

En ny rapport, offentliggjort af den internationale miljøorganisation, Oceana, har vist, at de fleste skibe overtræder hastighedsbegrænsninger indenfor zoner i Nordatlanten oprettet for at beskytte truede hvalarter. I forskningen fra Oceana fandt de, at manglende overholdelse er mindst så høj som 90% i hastighedszoner oprettet af National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) langs den amerikanske Atlanterhavskyst, og manglende samarbejde er mindst lige så højt som 85%.
En af de to største årsager til skade og dødelighed for nordatlantiske truede hvaler er forårsaget af kollisioner med skibe. Begrænsning af skibes hastighed til max 10 knob har vist sig at mindske sandsynligheden for, at en nordatlantisk truet hvals død med skib påvirker med 80 til 90 procent. Dataene inkluderet i rapporten stammer fra fartøjssporingsudstyr på 65 fod eller derover, selvom Oceana hævder, at mindre skibe også bidrager til årsagen til kollision. Som et eksempel var en kalvs død tidligere i år knyttet til skader, som den fik i en kollision med et 54 fods fritidsfiskerfartøj. Brudte ribben, et knækket kranium og propelsår skulle findes på dyret.
Oceana opfordrer kraftigt NOAA til at modernisere amerikanske fartøjshastighedslove.

(Visited 67 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her