Video: Overophedet gods forårsagede eksplosion på Stolt Groenland

0
Image: MAIB.

UK Marine Accident Investigation Branch (MAIB) afslutter undersøgelsen af eksplosion i 2019 om bord på kemikalietankskib.

Storbritanniens MAIB har fundet ud af, at eksplosionen om bord på kemikalietankskibet Stolt Groenland var forårsaget af opvarmede lasttanke, der opvarmer en nærliggende temperaturfølsom last. Det Cayman Island-registrerede skib var lastet med styrenmonomer, da hun eksploderede den 28. september 2019 i havnen i Ulsan, Sydkorea.
Der skete en kemisk proces, der omdannede styrenen til polystyren under kraftig varmeudvikling, hvilket fik tanken til at briste. Da der kom luft ind i tanken, eksploderede monomerdampen og sprængte skibets dæk. Mirakuløst blev ingen dræbt.
“At Stolt Groenlands besætning var uvidende om de forhøjede temperaturer og polymerisation af styrenmonomeren i 9S, indtil de de blev advarede ved aktivering af alarmen på højt niveau på brofronten, indikerer, at temperaturerne på de ikke-opvarmede laster ikke blev overvåget overhovedet, og at der ikke var indstillet nogen temperaturalarmer,” konkluderede MAIB.
“Hvis temperaturen på styrenmonomeren var blevet nøje overvåget, og den maksimale temperatur på 30 ° C, der var angivet på certifikatet, blev overholdt, ville denne ulykke være undgået.”

(Visited 187 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her