lørdag, december 4, 2021

Hvorfor behandles krydstogtgæster anderledes end andre turister?

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Det er trist, at krydstogtsgæster i Danmark behandles anderledes end andre turister. Det koster Danmark dyrt og vi mister arbejdspladser, mener brancheorganisationen Danske Havne.

- Advertisement -

”Krydstogtsbranchen har vores fulde opbakning og sympati. Det er pilskævt, at vi i Danmark gør forskel på gode gæster fra et krydstogtsskib og andre gæster til Danmark.”

Sådan siger direktør Tine Kirk, brancheorganisationen Danske Havne, i en kommentar til nye tal, der viser, at Danmark er faldet 96 procent på krydstogtsanløb under Corona-pandemien, og at flere danske restriktioner end nabolandene på præcis krydstogtsturismen har forstærket den i forvejen katastrofale udvikling.

”Det virker altså meget ukonstruktivt, at vi stædigt har holdt fast i usædvanligt strikse krav til lige præcis krydstogts-turister samtidig med, at snart sagt alt andet åbnes op og den ene restriktion efter den anden fjernes. Blot ikke på krydstogtsturister, der gerne vil i land og opleve Danmark. Endda i en sommer, hvor vejr og varme har bidraget til at vore byer, uanset om det f.eks. er København, Fredericia, Aalborg eller Skagen, fremstår endnu smukkere. Det betyder, at krydstogter nu sejler udenom Danmark – det koster indlysende omsætning, men det koster også arbejdspladser,” lyder det fra Tine Kirk

I midten af juli anløb krydstogtskibet ”Vasco Da Gama” en række danske havne fra København til Skagen. Skibet havde knap 400 fuldt vaccinerede tyske gæster ombord, der alle måtte gå i land. Politiet kontrollerede, at reglerne blev overholdt. Da skibet indledte sin Danmarks-turné den 14. juli i København, var det første gang siden 2019, at krydstogtsgæster måtte gå i land i Danmark.

Krydstogtbranchen er frustrerede over, at der kræves fuld vaccination for krydstogtsgæster, der vil i land i Danmark, når andre turister kan komme ind i Danmark på alle andre måder uden at møde et vaccinationskrav.

”Der burde indlysende gælde præcis samme regler for alle slags turister. Det her diskriminerer jo åbenlyst en enkelt gruppe og en hel branche,” siger Tine Kirk, der opfordrer regeringen til at sadle om nu. Sæsonen er snart slut, men det vil give branchen rimelige og retfærdige retningslinjer at arbejde ud fra.

Alene i København kom der i 2019 næsten en million krydstogtsturister. Der var i 2019 desuden godt 300.000 hotelovernatninger i København i forbindelse med krydstogter – gæster, som de i forvejen hårdt trængte hoteller også mangler nu.

(Visited 189 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 24 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner