mandag, november 29, 2021

Stor rift om investering i israelsk havn

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Investorerne står i kø for at få fat i den strategisk vigtige havn, som Israel har valgt at privatisere.

- Advertisement -

Israel er begyndt at privatisere sine statsejede havne, og nu har flere investeringsgrupper meldt sig klar til at byde på Haifa Havn. Buddene, som kan indgives frem til oktober, forventes at overstige 600 millioner dollar.

De opvarmede relationer til de arabiske nabolande betyder, at havnen er godt rustet til at kunne blive et regionalt knudepunkt, men om ikke så længe åbner en ny containerterminal drevet af Kinas Shanghai International Port Group ikke langt fra Haifa, og det forventningen er derfor, at havnen skal igennem en opgradering for at kunne konkurrere.

Alligevel ser det dog ikke ud til at skorte på tilbuddene.

“Vi planlægger at gøre Haifa til ‘Porten til Mellemøsten’, og vi har alle ingredienserne til at få det til at ske,” lyder det fra medejer af Israel Shipyards Industries, Shlomi Fogel, der i fællesskab med Dubais DP World byder på havnen.

Af andre interesserede investorer er DAO Shipping, Libra, Adani Ports, Gadot Group og Shafir Engineering.

(Visited 36 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 23 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner