tirsdag, oktober 19, 2021

328 millioner – DFDS leverer stort overskud i andet kvartal

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Trods fortsatte rejserestriktioner kom DFDS ud af årets andet kvartal med et overskud før skat på 328 millioner kroner.

- Advertisement -

På trods af fortsatte rejserestriktioner på grund af corona-pandemien kom danske DFDS ud af årets andet kvartal med et overskud før skat på 328 millioner kroner. Det oplyser rederiet i det netop offentliggjorte regnskab.

De 328 millioner kroner er en klar forbedring af overskuddet på 11 millioner kroner for samme kvartal sidste år.

“Vores fragtaktiviteter leverede stærke resultater i 2. kvartal, også sammenlignet med 2019. Fremgangen fortsatte ikke mindst for rutenetværket i Middelhavet. Vi ser frem til at byde passagerer velkommen tilbage, så snart rejserestriktionerne lettes og usikkerheden reduceres,” siger CEO i DFDS, Torben Carlsen.

Omsætningen i rederiet steg med 1,4 milliarder kroner svarende til 51 procent til 4,2 milliarder kroner efter nedlukningerne i 2. kvartal 2020. Væksten blev næsten udelukkende drevet af fragtaktiviteterne, det vil sige fragtfærge og logistik, da passageraktiviteterne fortsat var negativt påvirket af stramme rejserestriktioner i kvartalet.

Både fragt- og passagerindtjeningen var væsentligt negativt påvirket af nedlukningerne i andet kvartal 2020. Sammenlignet med andet kvartal 2019 – et normalt driftsår – steg EBITDA for fragt med 268 millioner kroner – 38 procent -, mens driftsresultatet (EBITDA) for passageraktiviteterne faldt med 369 millioner kroner.

Driftsresultatet (EBITDA) for fragt før særlige poster steg med 400 millioner kronge – 71 procent – til 961 millioner kroner. Det er hovedsageligt drevet af forretningsenhederne Mediterranean, North Sea og Channel. EBITDA for passagerer steg med 4 millioner kroner til – 70 millioner kroner.

Det samlede driftsresultat (EBITDA) steg 77 procent til 897 mio. kr. – i forhold til 2020.

(Visited 61 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 23 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner