torsdag, december 2, 2021

Ny strategi for forsvarsindustrien kan betyde flere lokale arbejdspladser

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

En ny strategi for forsvarsindustrien kan betyde flere lokale arbejdspladser i Frederikshavn Kommune. Det forudser Erhvervshus Nord.

- Advertisement -

Regeringen gør i deres nye strategi for forsvarsindustrien op med ”automatiske” EU-udbud ved indkøb og vedligehold af forsvarsmateriel og skibe. Det skaber bedre muligheder og vilkår for den maritime sektor i Frederikshavn kommune.

Den danske stat går med den nye strategi væk fra de kritiserede ”automatiske” EU-udbud, når der skal indkøbes og vedligeholdes materiel og fartøjer, og vil i fremtiden oftere benytte sig af direkte tildeling af opgaver til danske virksomheder. Dermed er der lagt op til, at flere forsvarskroner kan lande i lokale virksomheder i den maritime industri i Frederikshavn kommune, herunder på eksempelvis Orskov Yard og Karstensens Skibsværft.

“Den nye strategi er rigtig godt nyt for de lokale, maritime virksomheder. Vi har flere lokale værfter, som nu får meget bedre mulighed for at byde ind på de mange opgaver fra Forsvaret, særligt ift. vedligeholdelse af Søværnets fartøjer. I sidste ende kan det skabe vækst og arbejdspladser her i kommunen. Samtidig er det glædeligt, at den nye strategi er et resultat af, at der er blevet lyttet til erhvervet, som har kritiseret den tidligere praksis,” lyder det fra erhvervskonsulent i Erhvervshus Nord og tidligere chef for Flådestation Frederikshavn, Per Frank Hansen.

Læs også: Danske forsvarsskibe bygget i Danmark – ny strategi kan bane vejen

Strategien lægger samtidig op til et tættere samarbejde mellem Forsvaret og forsvarsindustrien i form af bl.a. større gennemsigtighed i Forsvarets behov og inddragelse af virksomhederne i industrien langt tidligere i anskaffelsesprocessen.

Én af årsagerne til ændringen over imod øget direkte tildeling til danske virksomheder, er det øgede fokus på digitalisering i Forsvaret med højere krav til cyber-sikkerhed som følge. Det betyder, at en række indkøb ikke kan betros udenlandske virksomheder af fare for eksempelvis spionage.

”Jeg er overbevist om at danske virksomheder i forsvarsindustrien generelt og i særdeleshed de lokale virksomheder, har kvalifikationerne til at løfte opgaverne ud i fremtiden. Vi har nogle utroligt dygtige lokale aktører i den maritime sektor, som er i stand til at levere på øverste hylde. Så den nye strategi er bestemt en vindersag for Forsvaret, såvel som for erhvervslivet i Danmark og særligt den maritime sektor i Frederikshavn kommune”, lyder det fra Per Frank Hansen.

(Visited 106 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 23 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner