torsdag, december 2, 2021

Dansk fjord ramt af massivt iltsvind

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Mange fisk er lige nu presset ind i Augustenborg Fjord, hvilket skyldes iltsvind. Det oplyser Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

- Advertisement -

Mange fisk er lige nu presset ind i Augustenborg Fjord, hvilket skyldes iltsvind. Det fortæller Bo Kruse, biolog i Sønderborg Kommune, der mandag formiddag har været ved Augustenborg Fjord og har kunne se blandt andet 30-40 havørreder, som er søgt ind i Augustenborg Havn.

“Det gør fiskene, fordi det er der, hvor der er mest ilt i vandet lige nu. Det er også derfor, at så mange af dem ligger helt passive i vandet,” siger han.

Han afviser umiddelbart, at iltsvindet skyldes udslippet fra forureningen i Ulkebøldam.

“Efter vores bedste overbevisning skyldes iltsvindet ikke, at der slap lidt af forureningen ud i Augustenborg Fjord. Den skyldes nok i stedet, at vindforhold har presset overfladevandet ud af fjorden, som er blevet erstattet af mere iltfattig bundstrøm fra Lillebælt, der er presset ind i fjorden. Det kan også skyldes en bundvending, og begge årsager gør, at fiskene søger ind mod havnen,” mener Bo Kruse.

Augustenborg Fjord har gennem de senere år været ramt af iltsvind – senest var i november 2020.

Der gælder stadig et bade- og fiskeforbud i Augustenborg Fjord. Forbuddet skyldes, at en meget lille del af det forurenede vand fra Ulkebøldam i begyndelsen af august nåede ud i Augustenborg Fjord. Der blev mandag den 16. august 2021 taget nye test i Augustenborg Fjord, og lige så snart der er svar på de nye test, kan Sønderborg Kommune tage beslutning om at ophæve bade- og fiskeforbuddet.

(Visited 92 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 23 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner