lørdag, december 4, 2021

Udsendte nødsignaler – Norsk passagerfærge tæt på stor ulykke

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Den norske passagerfærge Kong Harald var tirsdag aften i så store problemer efter et motorstop i hårdt vejr, at der blev udsendt nødsignaler fra Hurtigrute-skibet.

- Advertisement -

Den norske færge Kong Harald fra Hurtigruten udsendte tirsdag aften nødsignaler, efter at færgen var blevet ramt af motorstop i hårdt vejr ud for Hustadvika. Det skriver flere norske medier her i blandt Verdens Gang.

Den store færge havde 306 passagerer ombord, da den mistede al fremdrift og de kraftige bølger fik fartøjet til at drive ind mod klippekysten. Myndighederne slog derfor alarm og sendte fire redningshelikoptere i luften samt flere redningsskibe på vandet.

Til al held lykkedes det dog skibets besætning at få startet den ene af færgens to hovedmotorer inden den drev ind i klipperne på kysten, inden det overhovedet lykkedes de mange redningsfartøjer at nå frem til stedet.

Herefter kunne færgen fortsætte sin kurs mod byen Molde, hvor den ankom natten til onsdag.

Alle passagerer og besætningsmedlemmer på Kong Harald slap uskadte fra hændelsen, og onsdag har inspektører fra Sjøfartsdirektoratet meldt deres ankomst for at besigtige færgen og finde ud af hvad der skete.

“Det er vigtigt at få klarhed over, hvad der er sket. Samtidig vil vi rose både kaptajnen og besætningen ombord, Hovedredningssentralen der koordinerede redningsaktionen, og alle der deltog. Det viser, at vi har gode kræfter, der dukker op, når der opstår en kritisk situation, siger fungerende direktør for maritime anliggender Lars Alvestad i en pressemeddelelse.

Uheldigvis kom en ambulancebåd, der deltog i redningsaktionen, selv i vanskeligheder i det hårde vejr og gik på grund. Besætningen blev dog evakueret af en redningshelikopter og er i god behold.

Det er endnu usikkert hvornår Kong Harald kan sejle videre.

(Visited 969 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 24 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner