mandag, november 29, 2021

Byrådet klapper i – Vil ikke dele havnens “luksus-regnskab”

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Det skal ikke være muligt for borgere og presse at kunne søge aktindsigt i det kommunalt ejede havneselskab ADP A/S, der i disse dage er under voldsom kritik.

- Advertisement -

Det kommunalt ejede havneselskab ADP A/S har angiveligt brugt masser af penge på blandt andet luksusrejser med ægtefæller, koncertbilletter og dyre middage i årene 2017 til 2020. Det skriver i hvert fald Fredericia Avisen, der har set masser af bilag fra havnens regnskaber.

Men det bliver formentligt, det sidste, vi kommer til at få bekræftet i sagen, for Fredericia Byråd har nemlig valgt at nedstemme et forslag, der ellers skulle gøre det nuligt for borgerne og pressen at søge aktindsigt i ADP A/S.

Flertallet, der er imod åbenhed, består af Socialdemokratiet, Venstre, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti. Kun Enhedslisten og de to partiet SF og Konservative, der i øjeblikker ikke er repræsenteret i byrådet, ønsker mere åbenhed i det kommunalt ejede selskab.

Læs også: Anklaget for sjusk – Nu skal havneselskab undersøges

Ifølge Fredericia Avisen, der har set bilag fra regnskabet, indeholder de blandt andet udgifter som flybilletter til 57.500 kroner, VM kundearrangementer for cirka 63.000 kroner og cirka 51.000 kroner, samt et kundearrangement i tivolirevyen med overnatning til cirka 13.000 kroner. I alt er der tale om bilag for millioner i selskabet, der er kommunalt ejet, skriver avisen.

Bilagene er angiveligt modtaget fra en whistleblower, der rejser tvivl om ADP’s forbrug, og i denne uge har byrådet i Fredericia bedt advokatfirmaet Horten om at undersøge, hvad der er foregået.

(Visited 303 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 23 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner