mandag, november 29, 2021

DS Smith vil lave papir og emballage af tang

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Inden for en nær fremtid kan Danmarks største udvikler af bæredygtig emballage komme til at bruge tang som en alternativ fiberkilde til træ.

- Advertisement -

DS Smith forsker i øjeblikket i, hvordan fibre fra tang kan bruges som et råstof i papir- og emballageprodukter. Det sker i takt med, at kundernes og forbrugernes efterspørgsel på bæredygtige varer stiger.

DS Smith kan være de første i branchen til at benytte fibrene i tang som et alternativ til træ. Efter indledende tests udforsker virksomheden tilmed, om tang potentielt kan komme til at spille en betydelig rolle som erstatning for plastik ved at fungere som coating og folie. Det vil kunne erstatte petroleum-baseret emballage, der bliver benyttet til at beskytte mange fødevarer.

DS Smith taler med en række bioteknologivirksomheder for at udforske brugen af fibrene fra bl.a. tang til forskellige typer af emballage, såsom karton, indpakningspapir og papbakker.

”Vi mener, at vores position i branchen forpligter os til at finde nye bæredygtige løsninger til emballage. Derfor forsker vi i alternative råmaterialer og kilder til fibre, der kan blive et vendepunkt i den grønne omstilling inden for emballage. Tang er en af de mange alternative naturmaterialer, som vi ser nærmere på. Selvom mange associerer det med stranden eller med en sushiingrediens, er der nogle spændende anvendelsesmuligheder, som gør, at vi kan hjælpe med at skabe næste generation af bæredygtige papir- og emballageløsninger,” siger Managing Director hos DS Smith i Danmark, Søren Ibsen.

De mange anvendelsesmuligheder betyder, at brugen af tang i fremstillingsprocesser er et voksende marked. Den europæiske tangindustri forventes at nå en værdi på næsten 70 milliarder kroner og vil beskæftige i omegnen af 115.000 mennesker i 2030.

Tangprojektet er en del af DS Smiths forskningsprogram, Circular Economy R&D, der blev annonceret tidligere i år, og som DS Smith har tilsidesat omkring 870 millioner kroner til. Forskningen i naturlige fibre inkluderer også andre innovative, naturlige materialer som strå, hamp, elefantgræs og bomuld, såvel som mere usædvanlige kilder til fibre såsom skålplanter og landbrugsaffald i form af kakaoskaller eller bagasse, som er de fibre, der er tilbage, når sukkerrør er blevet færdigbehandlet.

Circular Economy R&D-programmet er omdrejningspunktet for DS Smiths bæredygtighedsstrategi. Programmet fokuserer på at lukke cirklen gennem bedre design, der beskytter naturens ressourcer ved at udnytte enhver fiber maksimalt, reducerer spild og forurening gennem cirkulære løsninger og udruster folk til at lede omstillingen mod en cirkulær økonomi. I 2023 vil DS Smith fremstille 100 procent genbrugelig eller genanvendelig emballage, og målet er, at alt emballage vil blive genanvendt eller genbrugt i 2030.

(Visited 39 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 23 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner