marts 30, 2023 22:19

Emissionsforskning – Fond åben for ansøgninger til partnerskab

Illustration: Danske Havne.
Illustration: Danske Havne.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

mark-konig-T0rtzfTUhgc-unsplash1-768x576-1
Sammenstød med kajen sender dansk øfærge på værft
25780248-4b26-4eae-8cba-0ccf8b39e64a-w_576_h_2000
Her er det: Objekt ved Nord Stream 2-rørledningen er bjærget
Express 5
Se videoen: Verdens største hurtigfærge bestod tests til søs
Foto Philippine Coast Guard Facebook 3
Voldsomme billeder: Mindst 28 døde i brand på passagerfærge
Fregatten Esbern Snare i Vestafrika
Piratangreb på dansk tanker afslører fortsat problem i Guineabugten

Innovationsfonden har netop åbnet for ansøgninger i fondens Innomissions-program, der udmønter de fire grønne forskningsmissioner, som regeringen og Folketinget udpegede sidste år som led i regeringens grønne forskningsstrategi.

Det er nu muligt for relevante aktører at ansøge fondens opslag ”Missionsdrevne grønne forsknings- og innovationspartnerskaber”.

De kommende grønne forsknings- og innovationspartnerskaber, som vil blive udvalgt til december, får afgørende betydning for den grønne omstilling i Danmark, målene om udledningsreduktion, ligesom partnerskaberne skal bidrage til at øge danske virksomheders konkurrenceevne og vækstmuligheder.

“Regeringen og Folketinget har givet Innovationsfonden den store og vigtige opgave at investere i grønne forsknings- og innovationspartnerskaber, som skal løse de fire grønne missioner, der blev udpeget sidste år. Vi er nu så langt, at vi kan åbne for ansøgninger til partnerskaberne, som kan og vil få en afgørende betydning for den grønne omstilling i Danmark. Vi ser frem til at modtage ambitiøse partnerskabsforslag og takker hele forsknings- og innovationssystemet for de afgørende bidrag til processen indtil nu,” siger Anne-Marie Levy Rasmussen, direktør, Innovationsfonden.

Danmark har sat ambitiøse mål i forhold til den grønne omstilling og reduktion af klimaskadelig udledning. Disse mål skal nås inden for en meget kort tidsramme med målet om henholdsvis 70 procent reduktion i 2030 og netto-nul i 2050.

At nå Danmarks ambitiøse mål kræver handling og Innovationsfonden ønsker med en hurtig igangsættelse af de missionsdrevne grønne forsknings- og innovationspartnerskaber at danne grundlaget for brede samarbejder, der på både kort og lang sigt væsentligt bidrager til at nå målene. Den hurtige igangsættelse sætter pres på både ansøgere og fonden, men det vurderes nødvendigt at handle hurtigt.

For at nå klimamålene har regeringen og Folketingets partier blandt andet afsat 700 millioner kroner i 2021 til investeringer i missionsdrevne grønne forsknings- og innovationspartnerskaber inden for følgende fire missioner:

  • Opsamling og opbevaring eller anvendelse af CO2
  • Grønne brændstoffer til transport og industri (Power-to-X o.lig.)
  • Klima- og miljøvenligt landbrug og fødevareproduktion
  • Cirkulær økonomi med fokus på plast og tekstiler

Du kan læse mere om hvordan man ansøger her

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto By & Havn
Gammelt skibskompas fundet på bunden af Københavns Havn
Express 5
Se videoen: Verdens største hurtigfærge bestod tests til søs
mark-konig-T0rtzfTUhgc-unsplash1-768x576-1
Sammenstød med kajen sender dansk øfærge på værft
katherine-carlyon-VdJ1FVUsoak-unsplash
Voldsomme billeder: 35 tilskadekomne efter skib vælter i skotsk havn
Foto Monjasa
Dansk produkttanker kapret af pirater i Guineabugten

Relaterede artikler