mandag, november 29, 2021

Ikke flere coronabiler – Slut med at blive på vogndækket

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Muligheden for at blive siddende i sin bil på vogndækket forsvinder nu fra Molslinjens færger. Ordningen opstod under corona-krisen, hvor særligt sårbare stadig kunne rejse isoleret fra deres medpassagerer.

- Advertisement -

Det er af sikkerhedsmæssige årsager normalt forbudt at opholde sig i sin bil under overfarten med Molslinjens færger. Men under coronakrisen har en særlig ordning sikret, at særligt sårbare har kunnet rejse ved at de kunne blive på vogndækket. Nu er Danmark kommet så langt i kampen mod corona, at ordningen med corona-biler forsvinder.

Det gælder på alle Molslinjens ruter, Alslinjen, Langelandslinjen, Bornholmslinjen, Samsølinjen og på hurtigfærgeruterne over Kattegat.

Muligheden for at blive på vogndækket opstod i tæt samarbejde med Søfartsstyrelsen tilbage i marts 2020. Et særligt regelsæt dannede grundlag for, hvordan sikkerheden ombord kunne håndteres med op til 50 biler på vogndækket.

”Det har for mange været en vigtig undtagelse, som har sikret, at også de svageste har haft mulighed for at rejse uden at skulle i kontakt med deres medpassagerer. Vi har været glade for ordningen, som også har hjulpet vores forretning under corona-perioden,” siger Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

Nu halvandet år senere er corona ved at være under kontrol, og flere og flere passagerer vælger at forlade vogndækket for at komme i passagerområdet med kaffebar og restaurant.

”Danskerne er ved at være vaccinerede, og på de fleste afgange er vi nede på en enkelt eller to biler med passagerer på vogndækket. Vi bruger mandskab på at holde øje med disse corona-biler, og de kræfter vil vi hellere bruge på service i passagerområdet,” forklarer Jesper Skovgaard.

Der har i et stykke tid været lukket for muligheden for at booke en plads på vogndækket. Der kan dog være rejsende, som har booket deres plads på vogndækket i meget god tid – og de får stadig lov til at gennemføre deres rejse på vogndækket, hvis de ønsker det.

Selv om corona-bilerne nu er fortid vil der på færgerne fortsat være fokus på hygiejne og afspritning, ligesom afskærmning mellem sæderne er kommet for at blive.

(Visited 33 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 23 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner