tirsdag, oktober 19, 2021

Skoleskib i chok: Maritim succes-uddannelse halveret

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Skoleskibet Georg Stage mister et togt årligt på finansloven, selv om uddannelsen løfter unge direkte ud på arbejdsmarkedet.

- Advertisement -

De sidste tre år har skoleskibet Georg Stage sejlet to togter årligt, men på det udkast til finanslov, som regeringen fremlagde mandag, er der kun lagt op til at uddanne et enkelt hold elever.

Stiftelsen Georg Stages Minde har naturligvis forståelse for, at når pengekassen har været åben på grund af Corona, så er det også vigtigt at få den lukket igen. Men når Georg Stages aktiviteter hælder penge ind i statskassen, så virker det ikke hensigtsmæssigt kun at fokusere på at lukke huller. Det skriver stiftelsen i en pressemeddelelse.

”Vores elever bliver hevet i job så snart de går ned ad landgangen, også selv om en del af dem har haft svært ved at passe ind i uddannelsessystemet tidligere. Vi leverer præcis det, som Statsministeren efterspurgte til Fredericiamødet i sidste uge, men jeg er bange for, at vi som en lille institution bliver overset, når finanslovens milliarder ruller,” siger direktøren i Stiftelsen Georg Stages Minde, Asser Amdisen.

Statsministeren efterlyste en måde at rykke unge uden uddannelse over i faglært arbejde, og sagde ”Tænk, hvis vi kan få de unges klimaengagement, uddannelserne, produktion og arbejdspladser til at gå op i en højere enhed”.

For selvom cirka 70 procent af Georg Stages elever tidligere er droppet ud af en ungdoms- eller erhvervsuddannelse, så gennemfører 95 procent af dem alligevel uddannelsen på Georg Stage. Det viser tal fra Undervisningsministeriet og Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Dermed er statsministerens ønske, præcis hvad der sker på Georg Stage, og eleverne kommer blandt andet i jobs på de skibe, der bygger vindmøller i Nordsøen.

De sidste tre år har Georg Stage fået otte millioner kroner årligt til togt nummer to, men det beløb mangler altså på det nuværende udkast til finansloven. Det er ellers en god samfundsøkonomisk investering at holde skibet på havet.

De samme tal fra Undervisningsministeriet og Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser nemlig desuden, at over 99 procent af Georg Stages elever er i uddannelse eller arbejde 7 kvartaler efter de går fra borde.

(Visited 609 times, 1 visits today)
- Advertisement -

1 KOMMENTAR

  1. Det er en skændsel. Statsministeren har netop efterlyst projekter til disse unge mennesker, det tidligere har været vanskeligt at fastholde og uddanne. Hvad tænker de på? Få nu denne tåbelige beslutning omgjort, så vi kan få disse lidt utilpassede unge ind i en god stabil hverdag og ind i uddannelsessystemet. Det virker mere og mere underligt, hvad denne regering beslutter. Med den ene hånd eftersøger statsministeren løsninger for disse unge mennesker, og med den anden slår hun hånden af dem. Hun virker mere og mere uberegnelig og egenrådig. Er der ikke nogen, der kan tage fat i hende, og stabilisere hende og hendes humør lidt mere? Håber det lykkes at få et hold unge mennesker mere på havet. I gør et godt arbejde. Har selv været heldig som sejler, at være på besøg hos disse entusiastiske unge mennesker under et togt. Det var ren fornøjelse at se deres engagement. Pøj pøj.

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 23 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner