tirsdag, oktober 19, 2021

6. år i træk – Havneselskab fortsætter med at nedbringe gæld

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Havneselskabet By & Havn i København har for første gang en positiv egenkapital, efter selskabet for sjette år i træk har formået at nedbringe sin gæld.

- Advertisement -

By & Havn har netop fremlagt halvårsregnskab, som viser, at selskabet er på vej til at nedbringe gælden for sjette år i træk og for første gang siden selskabets stiftelse har de nu en positiv egenkapital på 735 millioner kroner, hvis man ser bort fra markedsværdiregulering af gælden på 2,2 milliarder kroner.

Byggeriet i København har ikke ligget stille på trods af covid-19 og interessen for fortsat at investere og udvikle i hovedstaden er fortsat høj. Derfor er meldingen i en pressemeddelelse, at By & Havns resultat yderst tilfredsstillende i halvåret på 1,4 milliarder kroner. Ser man bort fra markedsværdiregulering af gælden lander resultatet på 1.042 millioner kroner.

Resultatet skyldes primært værdiregulering af værdien på selskabets byggeretter, herunder blandt andet de nye udviklingsområder ved Fælledby og Stejlepladsen, hvor lokalplanerne er godkendt og områderne derfor kan medtages i resultatet.

By & Havn forventer samtidig salg af andre byggeretter for mere end 1 milliard kroner i 2021.

“Jeg er selvfølgelig glad og stolt over resultatet, som vidner om at København fortsat er en by i stor udvikling og som der er en stor interesse for blandt investorer. Ikke alene lander By & Havn et af de bedste resultater i selskabets historie, som er med til at nedbringe gælden for sjette år i træk, men samtidig kan vi nu fremvise en positiv egenkapital, hvis man ser bort fra effekter fra markedsværdiregulering af gæld. Det synes jeg er en milepæl, der er værd at bemærke,” siger administrerende direktør i By & Havn, Anne Skovbro.

(Visited 100 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 23 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner