mandag, september 20, 2021
https://maritime.direct/DMF22

Energistyrelsen nedskriver forventet olie- og gasproduktion

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Energistyrelsen nedskriver de kommende fem års forventede olie- og gasproduktion.

- Advertisement -

Energistyrelsen offentliggør nye prognoser, hvor den forventede produktion af olie og gas de næste fem år er nedskrevet med henholdsvis 14 og 30 procent i forhold til sidste års prognose.

Nedskrivningen skyldes i høj grad Covid19, der blandt andet har forsinket genopbygningen af Tyrakomplekset, som nu forventes at være afsluttet i løbet af 2023.

Energistyrelsen vurderer, at olieproduktionen i 2021 bliver 4,0 millioner kubukmeter, svarende til cirka 68.000 tønder olie per dag. Det er en nedskrivning på 14 procent i forhold til sidste års skøn, der hovedsagelig skyldes, at styrelsen forventer en mindre produktion på nogle af de større felter. Efter 2022 ventes olieproduktionen igen at stige, så den i 2025 er 42 procent højere end i 2021.

Den forventede mængde salgsgas i 2021 vurderes at udgøre 0,8 milliarder normalkubikmeter svarende til 14.000 tønder olieækvivalenter per dag. Det er en nedskrivning på 23 procent sammenlignet med sidste års prognose, og tilsvarende er den femårige salgsgasprognose nedskrevet med 30 procent I 2025 ventes produktionen af salgsgas at være 2,7 milliarder normalkubikmeter svarende til 247 procent højere end i 2021.

Ændringerne i den femårige prognose er primært et resultat af følgerne af Covid19, som blandt andet har forsinket genopbygningen af anlæggene på Tyra-feltet.

Beslutningen i Nordsøaftalen fra december 2020 om at stoppe med udbudsrunder for efterforskningstilladelser og stoppe helt med at producere olie og gas i 2050 påvirker det mulige forløb for den fremtidige olie- og gasproduktion. Det mulige forløb, som foruden reserver og betingede ressourcer indeholder efterforskningspotentialet og det teknologiske potentiale er for olien nedskrevet med 9 procent og for salgsgassen med 25 procent.

Energistyrelsen offentliggør samtidig en ny ressourceopgørelse, der opskriver de samlede reserver og betingede ressourcer af olie i den danske del af Nordsøen med 14 millioner kubikmeter til i alt 146 millioner kubikmeter olie per 1. januar 2021. Omvendt er gasressourcerne nedjusteret med 2 milliarder normalkubikmeter til 74 milliarder normalkubikmeter salgsgas i forhold til sidste års opgørelse.

(Visited 32 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 23 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner