mandag, september 20, 2021
https://maritime.direct/DMF22

Konsortium placerer nyt brintprojekt i Grimsby

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Grimsby i Storbritannien er blevet valgt som hjemsted for et elektrolyseprojekt til produktion af vedvarende brint i et maritimt miljø.

- Advertisement -

Vedvarende brint har hastigt udviklet sig til et vigtigt redskab i den grønne omstilling, hvilket giver en klar grøn vej frem for mange sektorer, som ellers ville have vanskeligheder med at nedbringe deres CO2-udledninger, for eksempel tung industri eller den tunge transport.

Udvikling af offshore brintproduktion gennem elektrolyse, der kun kræver vand og vedvarende elektricitet til at producere vedvarende brint, øger potentialet i brint yderligere, fordi det udgør en metode til at transportere billig vedvarende energi fra områder med fremragende vindressourcer til efterspørgselscentre.

For at indfri målet i EU’s brintstrategi på 40 GW elektrolysekapacitet i 2030, vil der forventeligt være brug for både land- og havbaserede elektrolyseanlæg. OYSTER-projektet – som et konsortium bestående af ITM Power, Ørsted, Siemens Gamesa Renewable Energy og Element Energy står bag – vil i et pilotforsøg i Grimsby udvikle og teste et elektrolyseanlæg i megawatt-skala, som kan drives i et marint miljø.

Projektet vil også undersøge muligheden for og potentialet i at kombinere en havvindmølle direkte med et elektrolyseanlæg og transportere vedvarende brint til land. Projektet er 100 procent finansieret af FCH JU, et offentligt-privat partnerskab under Europa-Kommissionen, som tildelte projektet 5 millioner euro i januar 2021.

OYSTER-konsortiet har valgt Grimsby på grund af Humber-regionens stærke forbindelse til vedvarende energi, især havvind. Grimsby er hjemsted for Ørsteds O&M-base for projekter ud for den britiske østkyst, herunder Hornsea 1 og Hornsea 2, som bliver verdens største havvindmøllepark, når den står færdig i 2022.

Begge havvindmølleparker bruger Siemens Gamesa-møller og er udstyret med vinger fremstillet i Hull. Humber-regionen er også hjemsted for brint-projektet Gigastack, som er ved at udvikle en plan for produktion af vedvarende brint i industriel skala fra havvind.

(Visited 39 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 23 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner