mandag, september 20, 2021
https://maritime.direct/DMF22

Nu kan søfolk snart vaccineres

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Først i næste uge håber Danske Rederiers datterselskab Medical Office at modtage de første Johnson & Johnson-vacciner. Herefter bliver vaccination muligt i lufthavnen og i havne.

- Advertisement -

Tusindvis af Covid-19-vacciner vil fra næste uge ligge klar på køl til udenlandske søfolk.

Det er Statens Serum Institut, der sælger vaccinerne fra Johnson & Johnson, da de ikke indgår i det danske vaccinationsprogram. Men vaccinerne er ideelle til søfolk, da vaccinationen kun kræver ét stik.

Muligheden er opstået, efter Danske Rederier og Dansk Metal har henvendt sig til sundhedsmyndighederne med ønske om at købe de overskydende vacciner.

”Jeg er glad for, at vi fra dansk side nu kan give lidt igen til de søfolk, der har knoklet igennem hele coronakrisen. En del af vores udenlandske søfarende har ikke samme adgang til vacciner, som vi har herhjemme, og derfor har vi i lang tid kæmpet for, at de skal have mulighed for at blive vaccineret, når de rejser gennem Danmark. Det viser, at Danmark er sit ansvar som en verdens største søfartsnationer bevidst,” siger Anne H. Steffensen, administrerende direktør i Danske Rederier.

Medical Office forventer at være klar til at vaccinere med Johnson & Johnson midt i næste uge. Blandt andet vil de søfolk, som lander eller letter gennem crew hub i Københavns Lufthavn, kunne vaccineres der.

Desuden vil Copenhagen Medical A/S med udkørende teams vaccinere i havne samt oprette vaccinationssteder centrale steder i landet. Derudover arbejdes der på, at der snarest også vaccineres ude på skibene.

(Visited 81 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 23 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner