mandag, september 20, 2021
https://maritime.direct/DMF22

Ørsted i strategisk samarbejde om havvindprojekter i Vietnam

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Danske Ørsted har underskrevet en hensigtserklæring om et samarbejde med vietnamesiske T&T Group. De to vil sammen udvikle havvinden i det asiatiske land.

- Advertisement -

Danske Ørsted, der er verdens mest bæredygtige energiselskab, og T&T Group, der er en af Vietnams førende virksomheder med aktiviteter i flere industrier og 80.000 ansatte, har i denne uge underskrevet en hensigtserklæring om at lancere et strategisk samarbejde om havvind i Vietnam.

Dette skete i forbindelse med et officielt besøg i Bruxelles, som blev anført af formanden for Vietnams lovgivende forsamling, Vuong Dinh Hue.

Samarbejdet mellem Ørsted og T&T samler en multi-gigawatt portefølje af udviklingsprojekter inden for havvind. Projekterne ligger ud for kysten ved provinserne Binh Thuan og Ninh Thuan – nogle af de bedst egnede områder i Vietnam til udvikling af havvind.

Med mere end 3.200 kilometer kyststrækning og høje vindhastigheder har det asiatiske land nogle af de bedste betingelser for at udvikle havvind på kontinentet, og Verdensbanken vurderer, at Vietnams potentiale inden for havvind er så stort som op til 500 GW. Ud

over dette enorme potentiale betyder den hurtigt stigende efterspørgsel på strøm i Vietnam, at der i de kommende årtier vil være et presserende behov for nye stabile energikilder i stor skala.

Kombineret med Vietnams store potentiale i forsyningskæden har disse faktorer overbevist Ørsted og T&T Group om, at havvind vil spille en central rolle i Vietnams fremtidige energimiks.

“Som verdens førende virksomhed inden for havvind er det Ørsteds mål at nå en havvindkapacitet på 30 GW i 2030. For at understøtte denne ambitiøse udbygning skal vi arbejde tæt sammen med partnere som T&T, der har indgående erfaring med at udvikle store energiprojekter i Vietnam, og som kan bidrage med en dyb forståelse af markedet,” siger kommerciel direktør og viceadministrerende direktør i Ørsted, Martin Neubert.

(Visited 33 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 23 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner