mandag, september 20, 2021
https://maritime.direct/DMF22

Port of Aalborg opjusterer forventninger efter stærkt første halvår

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Arealsalg og ekstremt lav tomgang på udlejningsejendomme er blandt årsagerne til, at landets største indlandshavn har leveret et resultat for første halvår ud over Port of Aalborgs forventninger.

- Advertisement -

2021 har budt på en lovende start for Port of Aalborg, der i første halvår har øget omsætningen med 9 procent og resultatet før skat med hele 20 procent sammenlignet med samme periode i 2020.

Regnskabsperiodens resultat anses for at være ud over forventningerne og har givet anledning til, at koncernen nu opjusterer sine forventninger for hele regnskabsåret om et positivt ordinært resultat før skat fra mellem 45 og 55 millioner kroner til nu mellem 55 og 60 millioner kroner.

“Efter et 2020, hvor vi trods udfordringer som følge af coronapandemien formåede at fastholde toplinjen og endda øge bundlinjen, er det yderst tilfredsstillende, at vi i 2021 ikke alene fortsætter i samme spor, men indtil nu har formået at lægge flere niveauer på. Vi er i år på mange måder landet i ny normal, hvor vi – parallelt med at vi efterhånden kan lægge nogle af de værste coronapåvirkninger bag os – fastholder nogle af de ting, vi har lært af pandemien, som eksempelvis øget digitalisering og hjemmearbejde. Og det er positivt at konstatere, at vi trods en meget vanskelig periode formår at levere på vores ambitiøse målsætninger,” lyder det fra bestyrelsesformand i Port of Aalborg og borgmester i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup-Larsen.

Den positive udvikling skal ifølge Thomas Kastrup-Larsen ses i lyset af, at Port of Aalborg gennem de seneste mange år har investeret betydeligt i blandt andet rammerne for koncernens erhvervspark i Aalborg Øst, hvilket dels har medvirket til at styrke vækstmulighederne for kommunens eksisterende virksomheder og dels til at tiltrække nye virksomheder.

“Vi investerer i at gøre det endnu mere attraktivt at drive virksomhed i Aalborg, så vi kan bidrage til at skabe vækst og arbejdspladser til kommunen. Derfor har vi med stor glæde kunnet konstatere, at flere virksomheder i vores erhvervspark trives og vækster, samt ikke mindst at adskillige nye virksomheder løbende vælger at etablere sig hos os i Aalborg Øst,” siger Thomas Kastrup-Larsen og fortsætter:

“Men vi er langt fra i mål med vores udvikling, og derfor har 2021 også budt på den fortsatte implementering af vores ambitiøse udviklingsstrategi, der blandt andet indebærer, at vi frem mod 2030 investerer op imod 2 mia. kroner med en målsætning om blandt andet at tiltrække 10-15 store virksomheder – fortrinsvis fra udlandet – og bidrage til skabelsen af 5.000 jobs i Aalborg Kommune.”

Som led i udviklingsstrategien har Port of Aalborg i første halvår af 2021 fortsat sine investeringer i digitalisering og grøn omstilling. Blandt andet arbejdes der intensivt med udvikling af en komplet digitalisering af havnens arbejdsprocesser og fysiske anlæg – en såkaldt digital tvilling – samt en beslutning om, at CO2-aftrykket i forbindelse med alt fremadrettet byggeri og anlæg skal monitoreres tæt med henblik på at minimere miljøpåvirkningen.

(Visited 24 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 23 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner