tirsdag, oktober 19, 2021

Ny aftale sikrer Grønland 63 millioner kroner fra USA

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

10 millioner dollar svarende til knap 63 millioner kroner. Så meget vil Grønland frem mod 2026 modtage fra USA, efter de to lande har indgået en ny økonomisk aftale.

- Advertisement -

10 millioner dollar svarende til knap 63 millioner kroner. Så meget vil Grønland frem mod 2026 modage fra USA. Det står klart, efter at Pele Broberg, Grønlands udenrigsminister, onsdag underskrev en aftale med den amerikanske regering under et møde med en repræsentant fra USAID – USA’s agentur for International Udvikling. Det oplyser den grønlandske regering i en pressemeddelelse.

Ifølge meddelelsen er der tale om en rammeaftale, der har til formål at skabe muligheder for et øget økonomisk samarbejde mellem USA og Grønland.

Allerede i oktober 2020 indgik USA og Grønland en bilateral aftale, der skulle udvikle potentialet for partnerskaber og fremtidige initiativer, og den nye aftale er ifølge den grønlandske regering endnu et positivt skridt i det øgede samarbejde.

“Udbygningen af vores samarbejde med USA er med til at skabe muligheder for den grønlandske befolkning og økonomi, der tager udgangspunkt i vore egne ønsker og behov. Derfor glæder det mig, at denne aftale er indgået med den amerikanske regering, som er endnu et skridt i en retning, hvor Grønland åbner sig mere op for verden,” lyder det fra Pele Broberg i pressemeddelelsen.

Det er primært det store fokus på Arktis fra også Rusland og Kina, der har gjort Grønland særdeles attraktivt for USA. Området er den seneste tid blevet gjort til skueplads for en øget militær tilstedeværelse i takt med at polarisen smelter og gør havet mere farbart.

(Visited 89 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 23 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner