tirsdag, oktober 19, 2021

Ny konkurrence hylder retter med fisk og skaldyr

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Den årlige fejring af dansk gastronomi får nu en helt ny konkurrence, når Årets ret med Fisk og Skaldyr skal kåres til White Guides lancering den 29. november.

- Advertisement -

På trods af de mange lokale fiske- og skaldyrsarter, spiser danskerne for lidt fisk set i forhold til de officielle kostråd og anbefalinger.
Men der kan fremtrylles masser af smag med havets fristelser, og derfor lancerer Danmarks Fiskeriforening, Landbrug & Fødevarer og Partnerskabet for fisk og skaldyr nu en ny konkurrence, der skal vise, hvorfor fisk og skaldyr er noget af det ypperste, man kan servere.

Den nye gastro-konkurrence får navnet Årets Ret med Fisk & Skaldyr, og hylder den kok og restaurant i Danmark, der har formået at skabe en unik ret, der viser hvad kategorien kan byde på.

“Det er topkokke, der sætter barren for, hvad der kan udrettes i et køkken. Det er dem, både andre kokke og generelle madinteresserede kigger efter, når de leder efter inspiration og nye madtendenser. Udviklingen begynder hos topkokkene, når de skaber inspirerende retter, der får folk til at spærre øjnene op for anderledes måder at gribe råvarerne an på,” siger Mette Jasper Gammichia, afdelingschef for Marked & Ernæring i Landbrug & Fødevarer.

For mange kokke repræsenterer fisk og skaldyr et væld af muligheder for at skabe unikke smagsoplevelser. Med Årets Ret med Fisk & Skaldyr, bliver de stærkeste præstationer nu velfortjent hædret.

Retten skal præsentere fisk og skaldyr i tråd med tidens ånd. Derfor skal værdier som lokal forankring, bæredygtighed, ansvarligt fiskeri og kvalitetsråvarer skinne igennem i skabelsen af Årets Ret med Fisk & Skaldyr, og det er en udfordring, som branchen er godt rustet til, mener Mikkel Maarbjerg, der sidder i jyryen i den nye konkurrence.

“Vi kokke elsker at arbejde med højkvalitetsprodukter. Frisk, dansk fisk og skaldyr er i en klasse for sig, blandt andet fordi der er så mange arter, smage og teknikker at lege med – mange flere end de fleste tror. Årets ret med Fisk og Skaldyr kommer til at udbrede den glæde og stolthed, der findes omkring lokale kvalitetsprodukter og der kommer et fornyet fokus på fisk og skaldyrs gastronomiske egenskaber.

“Jeg tror på, at kokkene kan fremelske fantastiske smagsoplevelser med fisk og skaldyr, der kan være med til at inspirere til nytænkning ude i både de professionelle og private køkkener.” siger Mikkel Maarbjerg, jurymedlem, kok og gastronomisk konsulent hos Kirk+Maarbjerg.

Årets Ret med Fisk & Skaldyr løber af stablen 29. november 2021, når Nordens førende restaurantguide, White Guide, afholder deres årlige lanceringsfest, der hylder Danmarks bedste restauranter og smagsoplevelser.

Udover titlen for årets bedste ret med fisk, hyldes vinderen af konkurrencen også med en præmie på 25.000 kroner.

Alle kan indstille deres bud på Årets Ret med Fisk & Skaldyr til nominering. Så har du selv, din kokkekollega eller din favoritrestaurant lavet dette års bedste ret med fisk eller skaldyr, kan du indstille via siden goderaavarer.dk senest den 1. oktober.

The post Ny konkurrence hylder retter med fisk og skaldyr first appeared on FiskerBladet.

(Visited 1 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 23 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner