lørdag, december 4, 2021

De første søfarende har fået vaccine

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Efter Johnson & Johnson vaccinerne er blevet frigivet i Danmark, er de første gennemrejsende søfarende nu blevet vaccineret mod covid-19.

- Advertisement -

Da den filippinske søfarende Velbert Manzano Legaspi fredag morgen rullede ærmet op for at lade sig stikke i overarmen, blev han samtidig en af de første udenlandske søfarende, der blev vaccineret mod covid-19 på dansk jord.

Fredag morgen fik han sin vaccine på Medical Office, Danske Rederiers datterselskab, før han lørdag med hjælp fra Leth Agencies påmønstrer det danske skib Nord Gardenia, der sejler gennem Øresund.

”Jeg er glad for at blive vaccineret her i Danmark. Som sømand er det nødvendigt for mig for at kunne rejse i hele verden for at kunne påmønstre mit skib. Johnson & Johnson vaccinen er ideel for mig, fordi jeg kun behøver ét stik for at være færdigvaccineret,” siger Velbert Manzano Legaspi.

Det er langt fra en selvfølge, at de udenlandske søfarende får tilbudt vacciner i deres hjemlande.

Derfor har Danske Rederier og Dansk Metal kæmpet hårdt for at muliggøre, det blev muligt at vaccinere søfarende, når de rejser gennem Danmark på vej til eller fra deres skib.

”Det er selvfølgelig lykkeligt for den enkelte søfarende at få tilbuddet om vaccinen, men jeg er også enormt glad for, at vi kan hjælpe vores søfarende på denne måde. De har om nogen lidt under coronakrisen med ekstra lange udmønstringer og usikkerhed om, hvornår de kunne komme hjem til deres familier, så jeg er glad for, at vi nu endelig kan betale lidt tilbage,” siger administrerende direktør i Danske Rederier, Anne H. Steffensen.

”Jeg håber virkelig, at andre lande vil følge Danmarks gode eksempel og lade rederierne købe vacciner til deres søfarende. De holder os alle sammen forsynet med varer, som får vores dagligdag til at hænge sammen, så det mindste, vi kan gøre, er at passe godt på dem,” siger Anne H. Steffensen.

(Visited 73 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 24 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner