tirsdag, oktober 19, 2021

Fornærmede franskmænd trækker sig fra topmøde

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Frankrigs regering er blevet så vrede over en ny forsvarsalliance mellem Storbritannien, Australien og USA, at de nu har trukket sig fra et sikkerhedstopmøde.

- Advertisement -

Et sikkerhedstopmøde i Storbritannien i denne uge bliver uden deltagelse af Frankrig. Det står klart efter landets præsident Emmanuel Macron og resten af regeringen er hoppet helt op i det røde felt over den nye forsvarsalliance Aukus mellem Australien, Storbritannien og USA.

Alliancen skal sikre den australske tilstedeværelse i Indo-Pacific – området omkring Stillehavet og Det Indiske Ocean i nærheden af Det Sydkinesiske Hav, ligesom det er meningen, at USA og Storbritannien nu skal hjælpe Australien med atomdrevne ubåde til den australske flåde.

Netop den sidste del er faldet franskmændene for brystet. Det betyder nemlig, at Frankrig selv mister deres del af en gammel aftale om at levere ubåde til Australien – En aftale, der ifølge nyhedsbureauet AFP havde en værdi på 230 milliarder kroner, da den blev underskrevet for fem år siden.

Læs også: Ny forsvarsalliance – Australien opruster med atomubåde

“Mens vi var i gang med at forbedre det ubådsprogram, hvori Frankrig har bidraget med sine mest velbevarede militærhemmeligheder, så var der et helt andet projekt i gang, som vi kun opdagede en time før lanceringen, takket være pressen. Så I kan nok forstå vores vrede. Vi følte os til grin,” har den franske ambassadør i Australien, Jean-Pierre Thebault, sagt ifølge Engelske The Guardian.

Både Jean-Pierre Thebault og hans ambassadør-kollega i USA er nu blevet hjemkaldt på grund af den diplomatiske krise.

(Visited 115 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 23 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner