lørdag, december 4, 2021

Justitsminister nedsætter task force om Scandinavian Star

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Justitsminister Nick Hækkerup (S) har nedsat en uvildig task force, der skal undersøge branden ombord på færgen Scandinavian Star, der fandt sted for 31 år siden.

- Advertisement -

Regeringen og Folketingets partier blev i foråret enige om at nedsætte en uafhængig task force, der kan undersøge reder-, ejer- og forsikringsforholdene vedrørende Scandinavian Star, og nu er medlemmerne udpeget. Det oplyser justitsministeriet i en pressemeddelelse.

159 mennesker mistede livet i ulykke på færgen, der netop var indsat på sejlads mellem Frederikshavn og Oslo, da katastrofen skete i april 1990. Nu er det så op til den nye task force, at undersøge sagen til bunds.

Professor mso, dr.jur. Kristina Siig skal være formand for den task forcen. Her skal hun arbejde sammen med den erfarne tidligere efterforsker, tidligere politikommissær Ove Pedersen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Derudover er er to advokater udpeget. Den ene er Jakob Buch-Jepsen, der tidligere har været specialanklager i Københavns Politi. Det fjerde og sidste medlem af gruppen er advokat Peter Giersing.

”Branden ombord på Scandinavian Star er på alle måder en tragisk sag, der har efterladt mange overlevende og pårørende med spørgsmål og i uvished. Derfor er jeg glad for, at vi har udpeget kompetente kræfter til at foretage undersøgelsen om Scandinavian Star. Task forcen står nu over for en vigtig opgave med at skabe større klarhed over sagen. Det skylder vi ikke mindst ofrene og de efterladte. Nu skal undersøgelsen gå sin gang, og så vil jeg afvente resultatet af task forcens arbejde,” siger justitsminister Nick Hækkerup.

Task forcen forventes at være færdig med undersøgelsen og fremkomme med sin redegørelse inden for cirka halvandet år. I den forbindelse skal task forcen komme med en nærmere begrundet vurdering af, om der er grundlag for, at politiet iværksætter yderligere efterforskning af forhold, der ikke er strafferetligt forældet.

Task forcens arbejde påbegyndes formelt den 15. oktober.

(Visited 108 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 24 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner