lørdag, december 4, 2021

DFDS bestiller 100 eldrevne Volvo-lastbiler

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

DFDS har afgivet en stor ordre på eldrevne Volvo FM-lastbiler, der vil blive taget i brug på logistikfirmaets rutenetværk i Europa i løbet af 2022 og 2023.

- Advertisement -

Det danske rederi og logistikgigant, DFDS, har afgivet en stor ordre på eldrevne Volvo-lastbiler. Det sker i bestræbelserne på at kunne begrænse CO2-udledningen med 45 procent i 2030.

“I DFDS arbejder vi benhårdt på at blive CO2-neutrale, så vi kan tilbyde en bæredygtig leverandørkæde til vores kunder i Europa og Tyrkiet. Elektrificering er et vigtigt element på vejen mod at begrænse vores CO2-aftryk. De eldrevne lastbiler sættes i drift i løbet af 2022 og 2023 som erstatning for almindelige lastbiler,” lyder det fra Executive Vice President med ansvar for logistikdivisionen i DFDS, Niklas Andersson.

Den kraftige Volvo FM-lastbil kan køre med op til 44 ton (totalvægt). Udfasningen af de almindelige lastbiler med forbrændingsmotor sker i løbet af 2022 og 2023, og de nye eldrevne lastbiler kan køre op til 300 km på en opladning. Lastbilerne skal bruges til både korte og lange ture i DFDS’ leverandørkæde.

“Lastbilerne er de bedste i denne klasse, og vores chauffører skal nu oplæres i, hvordan lastbilerne skal køres. DFDS vil gøre brug af Volvos viden om økonomisk kørsel, og det tætte samarbejde bidrager til, at DFDS kan bevare konkurrenceevnen i overgangsfasen,” siger Niklas Andersson.

“Det er et vigtigt skridt i vores bestræbelser på at opnå fossilfri transport, og jeg er meget stolt af det samarbejde, vi har med DFDS. Sammen kan vi nu vise verden, at tunge eldrevne lastbiler allerede i dag er en brugbar løsning. Jeg tror på, at det vil inspirere mange flere kunder til selv at tage det første skridt mod elektrificering,” lyder det samstemmende fra Roger Alm, administrerende direktør i Volvo Trucks.

(Visited 174 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 24 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner