lørdag, december 4, 2021

Ny elfærge i problemer – Strømmen er slukket i en måned

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Molslinjens nye elfærge Grotte, der blev indsat fredag, er løbet ind i ladeproblemer i Esbjerg. Elforsygningen har nemlig måtte lukke for strømmen.

- Advertisement -

Tre dage. Så længe nåede Molslinjens – og Danmarks – første rent kommercielle elfærge, Grotte, at sejle, inden der opstod kurrer på tråden. Et igangværende fjernvarmeprojekt på havnen i Esbjerg skaber nemlig forstyrrelser i elforsyningen til færgens ladeanlæg. Det skriver JydskeVestkysten.

Dermed kan Grotte ikke lade med den projekterede spænding, der gør færgen i stand til at sejle hundrede procent på elektricitet, hvorfor det spritnye fartøj frem til udgangen af måneden må supplere batteripakken med strøm fra færgens generator, der drives af biodiesel.

Læs også: Så er Fanølinjens nye elfærge sat i drift

Ifølge avisen er det ladeanlæggets 60 kilovolt elkabel, der krydser et gravearbejde til et fjernvarmeprojekt, og af sikkerhedsmæssige årsager har Din Forsyning, der står for fjernvarmeprojektet, fået tilladelse til at slukke for strømmen til og med senest den 30. oktober.

Så snart strømmen er tilbage i ladeanlægget er det forventningen, at Grotte kommer tilbage på ren eldrift.

(Visited 379 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 24 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner