tirsdag, oktober 19, 2021

Teknisk dialog om blød havbund ved havvindmøllepark

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Energistyrelsen og Energinet inviterer til teknisk dialog om den bløde havbund ved Hesselø Havvindmøllepark, hvor de potentielle bydere kan dykke ned i data for at bidrage med deres vurdering af, om parken fortsat er attraktiv at etablere inden for de nuværende politiske rammer.

- Advertisement -

Udbuddet af Hesselø Havvindmøllepark blev sat på pause før sommerferien, da Energinets foreløbige resultater af forundersøgelserne viste blød lerbund i de øverste mange meter af havbunden på sitet for Hesselø Havvindmøllepark, der skal ligge 30 km. nord for Sjælland i Kattegat. I pausen skulle data analyseres nærmere, og konsekvenserne af den bløde bund vurderes.

Energinets behandling af forundersøgelsernes data er nu så langt, at Energistyrelsen og Energinet inviterer de potentielle bydere til en teknisk dialog om, hvorvidt havbundsforholdene udfordrer realiseringen af Hesselø Havvindmøllepark inden for de nuværende politiske rammer, hvilket blandt andet omhandler støttemodellen, en kapacitet på 800-1.200 MW og tidshorisonten.

Konkret har Energistyrelsen netop offentliggjort rapport og data om de geofysiske forundersøgelser, som kan findes på www.ens.dk/hesselø. Dette følges op af udkastet til rapport og data om de geotekniske forundersøgelser, der forventes offentliggjort i slutningen af oktober.

(Visited 103 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 23 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner