tirsdag, oktober 19, 2021

Britisk storhavn overfyldt af containere – Maersk dropper Felixstowe

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Storbritanniens største containerhavn Felixstowe er ramt af massive flaskehalsproblemer. Det har nu fået Maersk til at undvige havnen for nogle af deres skibe.

- Advertisement -

Mangel på chauffører, tomme containere og en forestående højtid har sendt Storbritanniens største containerhavn Felixstowe til tælling. Havnen, der står for 36 procent af al containerfragt til landet, er faktisk så proppet, at det danske rederi Maersk nu helt vælger at sejle udenom for nogle af deres skibe.

”Vi er blevet nødt til at indstille operationerne på et skib, fordi der ikke var noget sted, vi kunne læsse containerne af. Felixstowe er blandt de to-tre værst ramte terminaler i verden. Vi er nødt til at omdirigere nogle af de største skibe væk fra Felixstowe og lade nogle mindre skibe tage sig af lasten,” siger Maersks Head of East-West Ocean Network and Market, Lars Mikael Jensen, til avisen Financial Times.

En af hovedårsag til kaoset på havnen skal findes i en udbredt mangel på lastbilchauffører efter Brexit, hvilket forhindrer, at varer og benzin bliver bragt ud til flere områder i Storbritannien, hvor der de seneste uger er opstået et akut behov efter selvsamme.

Det er normalvis denne tid på året, at forretningerne fylder deres lagre op inden julesalges skydes i gang, men varer lader altså vente på sig. Lige nu er der ifølge Financial Times op til 10 dages ventetid på at få fragt bragt varer videre fra Felixstowe, hvilket normalt tager et sted mellem fire og fem dage.

(Visited 664 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 23 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner